Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Yuto Horigome az első deszkás aranyérmes Tokióban!

A most 22 éves lézer pontosságú rider évek óta sztár a közösségi médiában éppúgy, mint a gördeszkás berkekben. Stílusa kifinomult, pontos, de laza és a félelmet ha ismeri is, bármikor a szemébe néz. Ha ránézel, ha deszkázni látod, eszedbe fog jutni: be water, my friend! (Bocs a képzavarért, de a stílusa kifejezetten folyékony)Az olimpia két hétvégéjén két-két éjjel zajlik a gördeszka street és park rész.
Az olimpia törzsközönsége valószínűleg éppen olyan meghökkent arccal nézte a csak közvetítésben elérhető gördeszka selejtezőket, ahogy a mai fiatalok néznének egy jó maratoni úszás számot...
Az olimpiának vérfrissítésre volt szüksége – már régen.
A Snowboard 1998-as bevezetése után csak idő kérdése volt, hogy a gördeszka is bekerül – csak azt nem tudom, miért vártak vele eddig – mondta Tony Hawk, a gördeszkázás ma legismertebb alakja, akinek személye szintén megosztó csakúgy, mint egy tős-gyökeres utcai sport olimpiára terelése.A mi véleményünk? Kérdezd meg ezt azoktól a sportolóktól, akik gyakorlatilag nem tudtak már magasabb szintet elérni – még magasabb szintű motiváltságot fenntartani.
Amikor egy rider már kisgyerekkorában (értsd 4-5 évesen) túl van a „kimegyünk nyomatni” kategórián, ott nehéz lehet fenntartani a rezgést – ehhez ugyanis folyamatosan emelni kell a szintet. Ez többféle módon megvalósítható:

Egyre nehezebb trükköket megtanulni. (Na ők ezt maxolták ki hamar)
Egyre durvább szpotokat „betörni”. (A nyersebb változat)
Egyre eldugottabb helyeket felkutatni – vagy építeni!
Egyre pontosabban és kevesebb hibával gördeszkázni. (...és ez vezethet el oda, hogy az olimpián indulj)
Épp itt került bajba az amerikaiak kedvence Nyjah Huston, a gördeszkás robot, aki médiasztárrá vált és gyakorlatilag a kosarasokat övező sztár kultusz alakult ki körülötte.
A rocksztár kinézetű, hajdan kis vézna, de hatalmas raszta hajat viselő srác- Nyjah most többet hibázott, mint kellett volna, így a döntőbe is neccesen került be. Ahol néhány hiba és Yuto hihetetlen mentő trükkje végleg lenyomta. Méghozzá jó mélyre!

Yuto, a szabadon áramló stílusával is hibázott – ami azért a gördeszkázástól nem idegen. Itt semmi sem fix, semmi sem állandó.


45 másodperces meneteket mehettek a riderek, ami talán NÉMI ízelítőnek elég egy ennyire komplex pályán. Utána 5 esélyük volt egy BEST TRICKET beadni. (Egy szabadon választott trükk, amit ötször próbálhatnak meg.)
Végül a legjobb 4 pontszámuk került a végső eredménybe, ami idén, 2021-ben, a 2020-as Olimpiai Játékokon, a világon elsőként juttatta aranyéremhez a 22 éves japán csodagyereket, aki teljesen elérzékenyült attól, hogy nemcsak szülőhazája olimpiáján, de abban a városban nyert aranyat, ahol felnőtt!
…ÉS HOGY MITŐL FÉLNEK a nyers gördeszkázás szerelmesei?
Pofátlan dolog bírálni a Reuters által kiküldött fotóst, vlószínűleg pokolian ügyes. De nézzük ezt a képet:(most akkor itt Yuto élete legnagyobb pillanatát éli belül, amikor egy hihetetlen trükk után már belül tudja, hogy EZ A ZSEBEMBEN VAN, vagy olliezni tanul???)
NA EZEK az olimipai gördeszkázás nagy veszélyei.
Kívülállók szivárognak be és hígul a sport, ami sosem volt igazán SPORT.
Egyenruha lesz, sportolók lesznek - és HATALMAS FEJLŐDÉS pályák és gördeszkás infrastruktúra terén.
Na melyik ujjunkat harapjuk????
Tartalomhoz tartozó címkék: Események Legendák