Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Gördeszka kerekek


Hogyan válasszak kereket?

A gördeszkakerekek nagy választékban, szín és mretvariációban kaphatók, ezért aki most kezdi a deszkázást, az könnyen elbizonytalanodhat a választáskor.
A gördeszkakereket többnyire poliuretánból készülnek, és két fontos tulajdonságuk van, ami nagyban meghatározza, hogy hogyan fognak viselkedni a deszkán. Ezek az átmérő és a keménység.

Az átmérő: A gördeszkakerek átmérőjét mindig mm-ben adják meg. Minél kisebb egy kerék, annál lassabb, és minél nagyobb, annál gyorsabb. Fontos tudni, hogy a kisebb kerekek jobban gyorsulnak, míg a nagyobbak kevésbé.

50 - 53mm: Kicsi, lassabb kerekek, nagyon jók trükkdeszkázáshoz, gördeszkapályákra, félcsőbe.

54 - 59mm: Általános méret, a legtöbben ezeket a méreteket érzik a legkényelmesebbnek. Nagyon jó válaszás trükkdeszkázáshoz, pályára, félcsőbe.

60mm+: Longbordokhoz, cruiserekhez, downhillhez és drift boardokhoz választják őket. Gyors kerekek, és általában puhábbak is.

Gördeszka kerék átmérők

A keménység: A kerekek keménysége határozza meg a deszka tapadását, úttartását. A keményebb kerekek gyorsabbak, de kevésbé tapadnak, míg a puhább kerekeknek stabilabb a tapadása, és az akadályokat, göröngyöket is jobban veszik.
A grödeszkakerekek keménységét egy durométer skálán mérik, ami 1-100A-ig terjed, de pár cég a B skálát is használja, ami 80-től kezdődik, és tobávvi 20 ponttal kitolja az A skálát. A 80A keménység pontosan megegyezik a 100B-vel.
Az átlagos trükkdeszkák keménysége 99A

78A - 87A: Puha kerekek, kifejezetten jók durva felületekre, nem akadnak el olyan könnyen a kavicsokban, vagy kisebb járdahibákban, mint a kemény kerekek. Többnyire longboardokhoz és cruiserekhez tervezik őket, de természetesen vannak átmenetek.
(Ha pl. durva street-es spotokon akarsz trükköket tolni, könnyebb dolgod lesz egy 87A kerékkel, mint mondjuk egy 99A-val, ami viszont sokkal jobban teljesít egy sima pályán)

88A - 95A: Kicsit keményebb, de még mindig a puhábbnak számító keménység. Kicsit gyorsabb, de kicsit kisebb is a tapadása. Nagyon jó választás durvább street spotokhoz, és durvább talajhoz.

96A - 99A: Jó sebesség és tapadási arány trükkdeszkákhoz. Jó választás simább felületekhez, pályára, és jobb minőségű járdára, útra.

101A+: Az A skálán a legkeményebb és leggyorsabb kerekek, viszont kevesebb tapadásuk van. Könnyen elakadnak kisebb úthibákban, kavicsokban, viszont nagyon nagyon jó választás pályára, sima felületekhez trükkdeszkázáshoz.

83B - 84B: Azok a kerekek, amik a B skálát használják extra kemények.

Gördeszka kerék keménységek
Rendezés:
Nézet:
Ha gördeszka kerék, akkor a legjobb helyen jársz. OJ wheels, Ricta, Santa Cruz, Bones, Spitfire és számos prémium minőségű gördeszka kerék áll rendelkezésedre választékunkból.
Ha tőlünk vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb minőséget kapod.
Miért?
Mert a Stégben csak olyan márkákkal foglalkozunk, amik kiváló minőséget képviselnek. A gördeszka kerék egy nagyon fontos eleme a komplett deszkának, és nagyon fontos, hogy ne silány minőségű kerekeken gurulj. Talán az egyik olyan alkatrésze a deszkának, amiben nem érdemes kompromisszumot kötni. 
Boltunk kínálatában számos méretet és keménységet megtalálsz, így akár street deszka, akár longboard vagy netán cruiser vagy cruzer kerekekre legyen szükséged, biztos, hogy találsz a számodra megfelelőt.
Ha bizonytalan vagy, hogy mi lenne a neked megfelelő méret és keménység, keress minket bátran, vagy telefonálj az oldalunkon található telefonszámra, és készséggel állunk rendelkezésedre.