Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

A DC-Lynx Zero cipő részletes bemutatása

Ebben a cikkben részletesen kitérünk a cipő új jellemzőire és azokra a fejlesztésekre, amelyek még kényelmesebbé és modernebbé tették a gördeszkás cipőt.

Vékonyabb profil – hordható sziluett:

A DC-Lynx Zero vékonyabb profillal rendelkezik, alacsonyabb orral, amely inkább hasonlít a mai gördeszkás cipőkhöz, nem pedig egy munkásbakancsra, mint az eredeti Lynx. Sikerült nekik belőni a cipőt úgy, hogy sem a DVS igazi dagi cipőivel, sem az Etnies Marana erőteljes, de slim deszkás sziluettjével nem vesznek össze a STÉG cipőfalán. Ezért különdíjat adunk neki!

 

Kisebb súly – friss lábak:

A cipő jelentősen könnyebb lett. Az elmúlt kb húsz év alatt a felhasznált anyagok közel űrtechnológiai szintre jutottak, így radikálisan le tudtak faragni a hajdani surranó (sneaker) súlyból.

 

 

 

Kivehető talpbetét – nagyobb kényelem:

Az új verzió kivehető talpbetéttel rendelkezik, míg az eredeti Lynx bevarrott talpbetéttel készült. A kivehető talpbetét vékony és nem artikulált. Nem akar többet, mint KÉNYELMET adni.

A DC logo alatt olvasható: MADE WITH ALGAE -  azaz algával készült, környezetbarát termék. Ismét piros pont, DC!
Alatta bevarrott textil, amit a kétezres években még csak SÍCIPŐKBEN alkalmaztak, hogy megfelelően erősek legyenek. Mára elterjedt a drágább cipőkben, hogy ragasztott papír-szerű belső talp helyett ezt a terhelés- elosztó, a felsőrészhez varrott verziót használják. Dupla piripont!

 

Régi sarok párnázás eltávolítása – nagyobb megbízhatóság:

Az eredeti légpárna vagy zselébetét (nem tudjuk, melyik volt, csak azt, hogy volt vele gondunk néha), amely a talpat alulról sérülékennyé tette, kikerült. Ez egy egyszerűbb és kevésbé sérülékeny talpszerkezetet jelent, amely azonban nem jelent kompromisszumot a kényelemben, mert idő közben a felhasznált anyagok fejlődtek.

Mára annyi telefont és egyebet teszteltek ki RAJTUNK és ÁLTALUNK, hogy nem a csillogó-villogó új technológiát akarod tesztelni, hanem a megbízható technológiát akarod HORDANI és JAVADRA FORDÍTANI. (Crocsos) Habos belső talpak, köszöntünk, maradjatok még velünk!

Nagyobb logo a talpon – nagyobb wow faktor:

A talp járófelületén hosszában nagy logo található, amely a DC Shoe Co USA feliratot tartalmazza, ellentétben az OG modellen található kisebb DC monogram logóval. Ízlések és pofonok, nekünk ez RETROBB, mint a régi. Kb mintha elrontották volna a kiosztást. Klassz!

 

Modern pufi dizájn:

Bár még mindig pufi cipő, a dizájn már 2024-es stílust képvisel, nem pedig a 2004-es hordhatatlan bakancsformát. Ezt egy normál nadrággal is hordhatod, nem kell hozzá gettó naci.

 

Új orrkiképzés – frissebb formavilág:

Az orr rész kialakítása megváltozott, a régi foci stílus eltűnt. Az orr közepén hosszában húzott csík nagyot ment 1998-2006 környékén az ADIO, És, DUFFS és a DC cipőkön is.

Mára az ERŐS ORR-RÉSZ ígérete nem kell, erős orr rész kell, ami nem az anyagok (kamu) rétegzésével oldható meg, ahogy anno gondoltuk, mert valójában nem rétegződnek az anyagok, csak minimális fedésekkel varrták egymásra ezeket a foltokat, így ugyanúgy 1 anyag kopott a grip tape alatt – csak sok varrással >> ami GYENGÍTI a szerkezetet, ha deszkázásról beszélünk.

 

 

Rejtett fűzők helyett négy takarható fűzőpont – emészthetőbb forma:

Az új verzióban csak négy takarható fűzőpont van. Ha akarod, belülre fűzöd, ha akarod kívülre. Ha belülre fűzöd, hirtelen kapsz egy fűző védőt, ha nem akkor egy erősített fűzőlyukat! Win-Win.

A kilncvenes években a rejtett fűző AZ volt, amit a DC használt. De az a lufi kipukkadt. Egy fűzőt még helyes tervezéssel is meg lehet védeni, nem csak az OG LYNX módszerével. Nézz csak rá egy Half Cabre vagy akár a Kyle Walker cipőre. Semmi védelem, csak magasra húzott fűző sor. Kész.

 

Alacsonyabb ár – elérhetőbb luxus:

Az új cipő ára jelentősen csökkent. Míg az eredeti modell ára ma 40-45 ezer forint körül van (ha egyáltalán elérhető), az új verzió 31 ezer forintba kerül, ami jelentős különbséget jelent.

Mit hiányolunk???

  • A talp hátsó oldalán egy hatalmas 3d-s DC logo jelent meg anno. Ez ma is merész és dögös lenne. De a cipő azzal teljesen elveszíteni minden minimalizmust – csakhogy ki akar minimalista/PUFI/DESZKÁS/RETRO cipőt EGYBEN?
  • Ha tetszett ez a bemutató a DC bLynx Zero cipőről, és szeretnél még többet megtudni a DC Shoes márkáról, olvasd el korábbi cikkünket a DC történetéről!

 

 

Ha pedig érdekelnek a DC legújabb modelljei, látogass el oldalunkra és nézd meg a teljes kínálatot!

 

 

Ha pedig tudni szeretnéd, miért tőlünk fogod nagy eséllyel megrendelni, spórold meg az időt és csak olvasd el ezt a néhány STÉG GARANCIA pontot:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Események Márka sztorik Legendák