Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Fox

Fox

1974-ben Geoff Fox egy határozott vízióval állt elő, amikor megalapította a Fox Racing-et egy kis, 140m2-es épületben a kaliforniai Campbell-ben. A friss Ph.D-s fizikus olyan felfüggesztéseket és motor alkatrészeket tervezett, amik a versenyeken kimutatható előnyben részesítették használóikat. 
Geoff elkötelezetten be akarta bizonyítani az amerikai motokrossz közösségnek, hogy termékei sokkal előremutatóbbak a többinél, hogy 1977-ben létrehozta saját motokrossz csapatát a Moto-X Fox-ot. A csapat tagjai az első évben az 5., 6. és 7. helyen végeztek az Amerikai Motokrossz Bajnokságon, ezzel az első évben a legjobb nem gyári csapattá váltak. Ekkor még nem volt külön kategória a kis csapatoknak, nekik is ugyanúgy együtt kellett versenyezni akár a legnagyobb japán motorgyárak professzionális ridereivel, akik mögött nyilvánvalóan sokkal nagyobb infrastruktúra állt, mint a privát szponzoráltak mögött.
Ezeken a versenyeken a Fox csapat tagjai jellegzetes élénk sárga, zöld és narancs öltözékekben versenyeztek, amiket Fox saját maga fejlesztett versenyzői számára. A ruházatnak rövid időn belül óriási híre lett szerte az Egyesült Államokban, és motorosok tömege kérte Fox-ot, hogy tegye elérhetővé az öltözékeket a vásárlók számára is.
Az első nemzeti bajnoki cím sem váratott sokáig magára. 1980-ban Mark Bannet nyerte az első Amerikai Nemzeti bajnoki címét, majd 1982.-ben Brad Lackey megnyerte a Fox (és az Egyesült Államok) első világbajnoki motokrossz címét is.
Az elkövetkező két évtizedben a Fox több mint 40 nemzeti motokrossz és szuper krossz bajnoki címet nyert .
Az évek során a cég kiterjesztette termékkörét a mountain bike, a BMX, a szörf és a wakeboard szektorra is, és 2006.-ban átnevezték a céget Fox Head-re, ami jobban tükrözi azt, hogy a márka több sportágban is jelen van, nemcsak a motokrosszban.
Akármilyen sportról vagy termékről is legyen szó, a Fox-nál mindig a rider az első. A cél az, hogy függetlenül attól, milyen az időjárás, milyenek a terepviszonyok, a mérnökök célja, hogy a termékekkel a legjobbat hozzák ki a riderből minden körülmény mellett.
Rendezés:
Nézet: