Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

10 dolog, amit nem tudtál a BMX Old Skool-ról

A Vans BMX Old Skool cipők kultikus státusza a bringások és BMX-esek körében egyértelmű. De vajon ismered-e ezeknek az ikonikus cipőknek minden titkát és különleges tulajdonságát? Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legérdekesebb tényeket és részleteket a BMX Old Skool-ról.

Több, mint egy stílusikon!

 

A BMX Old Skool nem csupán egy divatos cipő, hanem egy teljesen friss és teljesen radikális döntés a VANS részéről.

2020 környékén a VANS szakemberei mély kutatás után rájöttek, hogy az OLD SKOOL PRO a fiatalok számára már nem jelent semmi egyebet, mint egy kényelmesebb OLD SKOOL modellt. Ugyanakkor a BMX-esek és bringások akkorra előszeretettel választották ezt a modellt, innen jött az ötlet, hogy a PRO elnevezés megszűnik és helyette két jól definiálható csoportot hoz létre a VANS.

Ekkor született meg a SKATE OLD SKOOL és a BMX OLD SKOOL.

Bringások álma

A tervezés során a Vans mérnökei és dizájnerei figyelembe vették a bringázás különleges igényeit és a BMX-esek specifikus követelményeit. Ami az Old skool Pro hátránya volt a bicikliseknek, azt ki is tudták azonnal küszöbölni.

Francot sem érdekli a DURACAP minősége az OLLIE területeken, ha a cipő belső fele SZAKAD és a TALP HAJLIK.

Mindent ki tudtak hát küszöbölni egy csapással.

Tökéletes egyensúly

A cipők talpának tervezése során fontos szempont volt a megfelelő tapadás és az egyensúly megtartása a pedálon. Előbbi nem probléma, hiszen a Vans WAFFLE mintázata eddig is HÍRES volt tapadásáról. Most azonban a BMX WAFFLECUP szerkezettel és a közepén elhelyezett merevítő betéttel az egész egy új szintre emelkedett.

Ugyanakkor sikerült egy olyan modellt alkotni, amivel UTCÁN se vagy elveszve, mert betörik a használatnak megfelelően.

Szilárd alapok

A BMX Old Skool cipők kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy maximális tartósságot és kényelmet biztosítsanak a használójuk számára. Erős és lélegző textil betéteinek köszönhetően viselete nem izzasztó élmény. Ahol erő kell, ott bőrt és többszörös varrásokat találsz.

Színek

A BMX Old Skool cipők változatos színekben érhetők el, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéletes variációt. A CARRYOVER, vagyis állandóan gyártott színek mellett (fekete-fekete-fehér csíkkal) SZEZONÁLIS színekkel lepnek meg bennünket néhány havonta és ha ez sem elég, gyakori COLLAB alapanyag is lett a BMX OLD SKOOL.

Védő rétegek

A cipő belső részén található speciális rétegek védelmet nyújtanak a lábnak a landoláskor és a pedál által okozott ütésektől. Ezt BMX-es megoldónk, Gazdik Soma tesztelte is. Rommá szakadt cipőt hozott el egy fotózásra. Kérdeztem, hogy akkor most ez egy reklamáció?
Kinevetett és azt mondta, olyat kapott a cipő, amit ha a lába kap, akkor most a sürgősségin beszélgetünk. Ha valaminek szakadnia kell,legyen az a cipőd!

Visszatérő siker

A limitált kiadású BMX Old Skool modellek rendszeresen visszatérnek a piacra, hogy újra elbűvöljék a bringásokat és BMX-eseket. Volt már CULT collab és évente hoznak ki valamilyen klassz együttműködést.

Nem csak BMX-eseknek

Bár eredetileg BMX-esek számára tervezték, a BMX Old Skool cipők népszerűek a rolleresek, montisok és a streetwear rajongók körében is. Sőt, ma már sok-sok utcai bringás is ebben pedálozik. Pihenteti a lábat és biztonságosabb!

Vans örökség

Az Old Skool cipők a cég 1966-os indulása után csak egy évizeddel jelentek meg először, és azóta is az egyik legnépszerűbb és legikonikusabb modelljei a Vans márkának. Az OLD SKOOL az első modell, ami a JAZZ csíkot megkapta és azóta is minden OLD SKOOL modell büszkén hordja.

Pop cush talpbetét

Eredetileg a deszkás modellekhez fejlesztették, ám a bicajos használatra is rendkívül jónak bizonyult az új talpbetét. Vékonyabb, mint elődei, így a cipőbe a LÁBAD is belefér, nem úgy, mint a régi Old Skool PRO-ba, ahol azt kifelejtették.

A Vans BMX Old Skool cipők népszerűsége továbbra is töretlen, és most egy új, izgalmas modell érkezett a palettára: a Black Iris Russet Brown színvariáció. Ez az újabb változat egyedi megjelenésével és funkcionális tulajdonságaival azonnal lenyűgözi a bringásokat!

A Black Iris Russet Brown szín egy elegáns és stílusos választás, amely kiemeli a cipő letisztult vonalait és ikonikus formáját.

Az új modell nemcsak a külső megjelenésével hódít, hanem a funkcionalitását tekintve is kiváló választásnak bizonyul. A Black Iris Russet Brown színváltozat is rendelkezik az előző modellekben már jól ismert védő rétegekkel és kényelmes talppal, amelyek maximális teljesítményt és védelmet nyújtanak a bringázás és BMX tevékenység során.

Az új modell megérkezése új lehetőséget kínál minden bringás számára arra, hogy stílusosan és kényelmesen hódolhasson szenvedélyének. Legyen szó városi bringázásról vagy BMX trükkökről, a Vans BMX Old Skool cipők mindig megbízható partnernek bizonyulnak az úton és a pályán egyaránt.

Ne hagyd ki az új Vans BMX Old Skool Black Iris / Russet Brown színű modellt, és légy te is részese ennek a csendes forradalomnak!

Fedezd fel a bringázás új dimenzióját a Vans legfrissebb kínálatával - de előbb tudd meg, miért érdemes nálunk megvenned!

Tartalomhoz tartozó címkék: Termék mustra