Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Vans X Bruce LeeBruce Lee-t széles körben minden idők legbefolyásosabb harcművészeként tartják számon, és öröksége a mai napig él.

1940-ben San Franciscóban született Lee amerikai színész és harcművész, akit a harcművészetek népszerűsítéséért tulajdonítanak az Egyesült Államokban és szerte a világon.Születése után nemsokkal a Lee család visszaköltözött Hong Kongba, így Bruce az iskoláit itt kezdte el.

Lee 13 éves korában kezdett edzeni a Wing Chunban, egy kínai harcművészetben, és gyorsan hírnevet szerzett harci képességeivel. Oktató volt a híres Jun Fan Gung Fu Intézetben, és kifejlesztette a Jeet Kune Do néven ismert harcművészeti stílust. Ez a stílus a mozgás gördülékenységére összpontosított, és a gyakorlati technikák használatát hangsúlyozta a hagyományos formákkal szemben.Bruce hamar nagy botrányhős lett.
Az akkoriban brit fennhatóság alatt álló ország kínai őslakosainak és a britek gyermekeinek összecsapásai napi szintűek voltak és Bruce az angol srácokat néha szépen helyben hagyta.Akkoriban az egyes iskolák tanulói kihívásos verekedéseket tartottak – általában háztetőkön – és Lee annyira megvert egy srácot, hogy a rendőrség csak azzal a feltétellel engedte el a fiút, ha a szülők teljes felelősséget vállalnak érte. Ekkor a család úgy döntött ELÉG, az ifjúnak vissza kell mennie Amerikába.

Lee ikonikus státusza megszilárdult, miután számos harcművészeti filmben szerepelt, köztük az Enter the Dragon (1973) című filmben. A filmben nyújtott teljesítménye a nemzetközi sztárok közé emelte, és a harcművészeti kultúra ikonjává tette.Lee hatását a harcművészetekre nem lehet túlbecsülni. Úttörő volt a harcművészetek világában, innovációi és technikái a mai napig népszerűek. Neki köszönhető, hogy szélesebb közönséghez juttatta el a harcművészeteket, és tette elérhetőbbé a nagyközönség számára.

Lee számos más harcművésszel is dolgozott, köztük Dan Inosantóval, aki Lee alatt tanult, és Jeet Kune Do mestere lett. Ezek az együttműködések lehetővé tették Lee technikáinak és filozófiájának további finomítását, és elősegítették a harcművészetek hatásának terjesztését.Lee 1973-ban bekövetkezett halála sokkoló volt a világ számára, halála pedig űrt hagyott maga után a harcművészetek világában. Öröksége azonban tovább él filmjein, tanításain és más harcművészekkel való együttműködésén keresztül. Még mindig emlékeznek rá és tisztelik a harcművészek világszerte, és hatása ma is érezhető a harcművészetek világában.

2020-ban a Vans már kiadott egy különleges kollab kollekciót, amelyet Bruce Lee emlékének szenteltek. A kollekció egy kis ruhakollekciót és egy cipőt tartalmazott.
Egy SK8-HI magasszárú modell, kapucnis pulcsik és pólók jöttek ki, amelyeken Bruce Lee ikonikus arculata látható.2022-ben egy újabb kollaboráció jött létre, mely egy HALF CAB modellt és egy SKATE OLD SKOOL-t tartalmaz, ikonikus BRUCE LEE színekben és az előbbi modellnél STEVE CABALLERO gördeszkás sziluettje helyett BRUCE lee ugró sziluettjét kapta meg a cipő címkéje.

A kollekció Lee hagyatéka előtt tiszteleg, minden egyes tételen szerepel egy idézet vagy motívum, amelyet az ő élete és munkássága ihletett. A kollekció a Bruce Lee Enterprises-szal együttműködésben készült, és méltó tisztelgés a harcművészetek ikonja előtt. A gyűjtemény Lee tanításainak hatását és a harcművészeti kultúrára gyakorolt folyamatos hatását ünnepli.A Vans x Bruce Lee Skate Old Skool többet nyújt abból, amire a gördeszkásoknak szüksége van a maximális fejlődéshez, a Skate Classics sorozat összes továbbfejlesztett funkcióját olyan exkluzív részletekkel ötvözi, amelyek Bruce előtt tisztelegnek. Ez a továbbfejlesztett Old Skool Bruce-t nagymesterként és mindenki ikonjaként mutatja be a képével a cipő oldalfalán, a dombornyomott külső talpakkal, amelyek megosztják az idézetét, és ikonikus sziluettjével a klasszikus Vans talpfelületen.

A DURACAP™ erősítéssel, SickStick™ gumi talpakkal és POPCUSH™ párnázással készült Skate Old Skool a kívánt ikonikus megjelenést kölcsönzi, miközben a gördeszkások által megkövetelt összes előnyt biztosítja. Tehát ha legközelebb egy trükkre készülsz, kövesd Bruce tanácsát.Ürítsd ki az elméd, és válj vízzé.

• VANS X BRUCE LEE KOLLEKCIÓ – A legendás harcművész, filmrendező és filozófus ihlette.
• MEGNÖVELT ÉLETTARTAM – DURACAP™ megerősített anyagok, mélyebb recés textúra a cipő orr-részén található gumicsíkon (FOXING TAPE) és a magasabb oldalfalmagasság a régi Vans örökséget hozza vissza, nagyban fokozott tartóssággal és védelemmel (nagyobb felület, lassabb kopás – több anyag).
• TELJESEN ÁTTERVEZETT FELSŐ – Formázott sarokbetéttel és nyelvtartó gumipántok helyett lycra hevederekkel az illeszkedés és a jobb irányítás érdekében.
• LEGENDÁS TAPADÁS – A Vans új, szabadalmaztatott SickStickTM gumikeveréke az eddigi legragadósabb gumi. Számos alkalommal írtunk róla és nem lehet eléggé dícsérni!
• POPCUSH TALPBETÉTEK – A VANS cipők eddigi legjobb csillapítása és ütésvédelme. A POPCUSH™ energiavisszanyerő talpbetét védi a lábat, miközben segít csökkenteni a láb fáradását a hosszabb deszkás szessönök során.


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Termék mustra