Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

POLARIZÁLT vagy PRIZM szemüveg??Sutro és Sutro S néven került új vitrinünkbe közel egy tucat szemüveg. Nem csak számunkra új kategória ez.
A SUTRO család már kifejezetten A VÁROSI KERÉKPÁROSOK családjának szól. Készült már számos OAKELY keret bicajosoknak, de azok kifejezetten az utcai kerékpározás vagy a hegyi bringázás szerelmeseinek.

A SUTRO azonban városi-sport szemüveg.

Vagány, karakteres formavilága és high-tech tulajdonságai miatt azonban ez a modell sem kerülhette el, hogy SZÖRFÖSÖK, WAKEBOARDOSOK, SÍELŐK és SNOWBOARDOSOK is magukénak tekintsék az új modellt.De miről is szól ez a szemüveg?

SUTRO

EREDETILEG a városi kerékpárosok igényei köré épített keret, amely maximális perifériás látást enged és annyira stílusos, hogy hamar rájössz, hogy az utcára is ezt használod. A SUTRO S a kisebb méretű verzió vékony arcúaknak. Mindez az OAKLEY tradícionálisan magas technológiájú kivitelezésével és lencséivel nagyon jó csomagot alkotott.A keret formája teljesen egyedi, a „régi” utcai vagy hegyi kerékpáros szemüvegek formavilágával mutat ugyan némi hasonlóságot, de ez egy távoli rokonság. A teljes keret pehelykönnyű és a mai kornak megfelelő színekben pompázik – mintha egy tuning autó találkozóra mennél.
Királykék, Fehér, Matt fekete és fényes fekete.
De a lényeg itt is …A LENCSE

Az OAKLEY technológiáját már bemutattuk előző cikkeinkben, ha részletesen érdekel, akkor ITT TUDSZ UTÁNAOLVASNI.Amiről azonban nem írtunk, az a

PRIZM LENCSE LECHNOLÓGIA:

A teljesen lecsupaszított, marketing túllihegések nélküli verzió, hogy a PRIZM technológiával az OAKLEY a látott képet kontrasztosabban tudja visszaadni. Ahhoz, hogy könnyebben eligazodjunk a feljasználást illetően, az OAKLEY családokba rendezte a PRIZM lencséket:
PRIZM ROAD – vezetéshez használható, általánosan a feketét és a természet zöld színeit kontrasztosabbá tevő lencse alapszínek.

PRIZM SNOW – havas télisportokhoz használt lencsék ksiebb kontraszttal, hogy az erdőkbe is be tudj száguldani és amikor kijössz se veszítsd el látásodat. Kontúrosabbá teszi azonban a fehér hóban a fény – árnyékokat, hogy lásd a buckákat, töréseket, peremeket, mindent, ami az agyadnak segít eldönteni, hogyan kell majd reagálnia az adott helyre érve.

PRIZM DEEP WATER (POLARIZED) – Vizi sportokhoz használt lencsék, amik instant sikert értek el vitorlázó vendégeink körében, akik egymást küldik már ezekért a szemüvegekért. A vízről csillanó fény eltüntetése itt fontos, ezért ezek a lencsék POLARIZÁLTAN érkeznek és a KÉK színeket teszik jobban elhatárolhatóvá.Van még PRIZM GOLD, PRIZM FIELD és PRIZM SHALLOW WATER például a sekély vízben jelentkező földes tónusok kiemelésére, de ezekkel egyelőre nem foglalkozunk. A folyami horgászat nálunk nem ismert kategória és a golfosok még nem kezdtek el keresgélni bennünket. De ha TE EGY VAGY ebből a közösségből, írj nekünk!Konyhanyelven tehát:
a PRIZM-ben látott kép már hasonlít az eddig csak a POLARIZÁLT lencsékben látható képhez, de a POLÁR lencsék alapvető – és sokszor megosztó – funkciója NÉLKÜL. A pocsolya az utcán NEM TŰNIK EL.
Na de akkor nézzük meg, mi is az a…POLARIZÁLT LENCSE TECHNOLÓGIA:
A lencse alapanyagát az OAKLEY POLARIZÁLT LENCSÉKBEN molekuláris szinten rendezik egy irányba, aminek hatására az oldalról beérkező fényeket a lencse megtöri. Magyarul? A tócsa vagy az előtted haladó szélvédőjének csillanását RADIKÁLISAN gyengébben észleled. Ez kiszűr rengeteg zavaró elemet a látásodból, ezért horgászok és hajósok ÁLDJÁK!
A sofőrök is nálunk vettek szemüveget, mert a szélvédők csillanásai nem fárasztották a szemüket. Mióta azonban az AUTÓK kijelzői egyre nagyobb számban digitálisak, figyelmeztetnünk kell mindenkit, ha sokat vezet és ilyen az autó kijelző rendszere, akkor lesznek szögek, ahonnan a kijelző ELTŰNIK. Nem minden esetben, nem minden technológiánál, de van ilyen. tesztelni kell.Mitől olyan különleges az OAKLEY POLARIZÁLT lencse?
Fillérekért kapsz POLARIZÁLT LENCSÉT, az OAKLEY pedig megkéri az árát. Egy-egy szemüveg modell amúgy sem csekély ára (35-50-70000 Ft) egy polarizált lencsével megemelkedhet 25-35000 Ft-tal.
Ennyiért pedig kapsz egy tisztességes „polár szűrős” szemüveget is. Csak az emelkedés árán.

DE

Az OAKLEY ebben is nagyot gurított anno. A rétegzéses, ragasztásos eljárást elhagyva a szemüveg lencséjébe molekuláris szinten avatkozott bele, így nem kapod meg a ragasztásos eljárás kivédhetetlen velejáróját:

A ragasztó más és más vastagsága még mikronnyi eltérések esetén is meghozza a MUMUST:

TORZÍT. Nem sokat. nem látod. Csak a szemed érzi.

Kompenzál.
Egész nap.
Fárad.
Fáj a fejed…vagy romlik a szemed.

Na az OAKLEY lencsében ez nem történik meg. Mindent úgy és oda látsz, ahogy van. A kép nem torzít, az agyad nem kompenzál. A reakció időd csökken és nagyobb eséllyel csinálja a tested azt egy adott helyzetben, amit KELL.UI.:
A cikk sokéves OAKELY továbbképzés után készült és sokat olvastunk utána. Ettől függetlenül ez a MI MEGÉRTÉSÜNK a témáról és nem egy szakértői tanulmány! Igyekeztünk annyira konyhanyelvre fordítani a tanultakat, amennyire nekünk is kellett, hogy be tudjuk fogadni.
Ha valami nem 100%-osan fedi a valóságot és szakértő jelzi akkor szívesen javítjuk a cikket!
Tartalomhoz tartozó címkék: Márka sztorik Termék mustra