Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

OLD SKOOL PRO vs. OLD SKOOL

Jassek Balázs
OLD SKOOL PRO vs. OLD SKOOL Miért fizetnél ki egy 17.990.-es Old Skoolra 20.990.-et, mert PRO?!
Megéri? Szebb lett?
Megmaradt az egyénisége?


Első látásra azonos modellek, csak az egyik drágább...
Hol a hiba?

Nem hiba van, helyzet van! Ami pedig úgy kezdődött, hogy az Old Skool 1977-es születése óta számos alkalommal lett már nagy divathullám - de az anyacég még sosem volt ilyen jó pozícióban.
Amikor az Old Skool a Vans riderek között erősen kedveltté vált és a profik egyre-másra jelezték, hogy nem saját modellt akarnak - hanem Old Skool-t...vagy valamit, ami PONT OLYAN. 
A tönni történelem és sok cipő lett belőle...

De térjünk a tárgyra...miért fizetnél ki egy 17.990.-es Old Skoolra 20.990.-et, mert PRO?!
Megéri? 
Szebb lett?
Megmaradt az egyénisége?

Bánthatjuk a a Slayert, mert celebek hordják a pólóikat. Leírhatjuk a Thrashert, mert tini célpont, hiszti tárgya és előbb TUMBLR jelenség, majd insta-sztori lett. 
Vagy járhatunk holdjáró cipőben, mert "Mindenkin Old Skool van"!?
De ettől az Old Skool egy ikonikus darab, ami jól néz ki deszkán, utcán, színpadon...vagy akárhol.

Hasonlítsuk össze a két modellt oldalról!

A sziluett hasonló, távolról meg sem mondanánk, hogy mekkora különbség van a két cipő között. Első látásra a piros oldal cetli az egyetlen, ami a PRO verziót mutatja.
Ha közelebbről is megnézzük, a cipő talpa halványan vastagabb - leginkább csak optikailag az erősen felhúzott orr-gumitól, ami az Ollie- részt hivatott erősíteni. 
De a talp profilját is magasabbra kellett egy hajszálnyira venni.

Miért?
A PRO cipőbe egy olyan kivehető talpbetét és egy könnyített talpszerkezet került, amely lehetővé teszi a nagyobb landolásokat is jajgatás és szentségelés nélkül.
A nagyobb kopás miatt a gumi peremeket vastagítani kellett, ami miatt a cipő nehéz lett volna, ezért kellett a habos anyag a talpba könnyítés gyanánt.

A classic talpa fapadosabb a tesóhoz képest. Anno a kényelemre hívták fel épp a figyelmet a Vans beragasztott talpbetétjével kapcsolatban, de az a 70-es években volt és azóta a talpszerkezett radikálisan nem változott, a mi elkényeztetett talpaink pedig azóta futó- kosaras és kb tenisz cipőkhöz szoktak!
Azonban a klasszikus Old Skool talpa éppen filigrán jelleg miatt olyan klassz! Az orr-gumi csak addig van felhúzva, míg az a felsőrész vonalához passzol. 
Az oldal panelen az OLLIE-területen a jellegzetes Old Skool kicsi varrásban van egy nagy törés, ami a PRO verziónál egy finomabb hullámra váltott.

A pro modell oldal panele is textil, de egy teljesen más anyagot használtak. A Vans hátizsákjaihoz hasonló textil, ami természetesen nem bírja sokkal jobban a grip tape nyúzását, de alatta egy vékony gumiréteg várja, hogy a felszínre törhessen :)

A nyelvek párnázottsága gyakorlatilag azonos. 

 

Az Old Skool PRO fűzője teljesen más, mint az Old Skool Classic modellé. Sűrűbb szövése miatt jobban bírja a kopást. 
Erős gördeszka használat közben ez is szét fog szakadni....de később.

A talp anyagának keveréke más lehet, mert a szín teljesen más. Erről pontosabb infónk nincs, de a céget és a Vans pro gördeszkásait ismerve egészen más keveréket használnak egyik és másik célra.

A döntés a Tiéd.
Ha klasszikus cipőt akarsz, ami könnyű és autentikusm, akkor Old Skool. Ha fontos, hogy kényelmes legyen, akkor Old Skool PRO. Ha deszkázol is benne - és tudsz vagy tanulsz OLLIE-zni is, akkor az Old Skool PRO nem kérdés!

Az old skool pro modelleket ide kattintva tudod megtekinteni...

Tartalomhoz tartozó címkék: hír