Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Nemzetközi Skateshop Day közeledik2020. Utáltuk a legtöbben. Egy új világba kellett beleszoknunk és sokakat frusztrált a helyzet. A legtöbbeket. Van, ahol lazábban ment, van, ahol keményen.

Januárban mi még nem éreztük a szelét, a kínai hírek előző decemberről valami egzotikus távoli dolognak, aztán Olaszországból még mindig kellően távolinak hatottak.

Amerikában már tudták, hogy itt nagy gebasz van és főként azoknak a kicsi skateshopoknak, amelyek kicsi személyzettel, kicsi tőkével üzemelnek, nincs mögöttük semmilyen komoly tartalék vagy multinacionális szervezet. Gördeszkaőrületről szó sem volt, de amikor már őrület lett sem segített sokat, mert áruellátás nem volt.

Egyik kedvenc grafikusunk Insta oldalán láttuk, hogy egy új projektbe fogott és hamarosan már lájkolgattuk az új kezdeményezést, melyet két távol élő barát indított el. Scotty Coats a zeneiparban tevékenykedik, de mély gyökerekkel kötődik a gördeszkás szcénához, Chris Nieratko, akivel a kapcsolatot tartjuk pedig a híres NJ SKATESHOP társalapítója. (Steve Lenardo és Troy Jankowski mellett)

A kezdeményezés célja segíteni azokat a fizikai üzleteket, amik tényleges falakkal, teljes, éves nyitvatartással, dolgozókkal működnek és események támogatásával, rendezvények szervezésével vagy felkarolásával fenntartják a mozgalmat. Ahogy Scott mondja:
„There has never really been a day that celebrates these unique shops, the folks who grind every day to give kids a cultural hub that is not the fucking internet.”

Vagy egy másik vélemény szerint:
„Van egy GO SKATEBOARDING DAY arra, hogy a deszkásokat kirugdossuk és menjenek deszkázni. KI. Most lett egy Skateshop Day arra, hogy a deszkások menjenek be ezekbe a boltokba és azokat a csendben teljesítő hősöket ünnepeljék, akik ezeket a boltokat az év többi 364 napján fenntartják nekik!”

Kényesen figyelnek, hogy csak olyanok kerülhessenek bele, akik ezeknek a kritériumoknak megfelelnek. Itt nem fontos, hogy mi 1995-ben nyitottunk és azóta több száz rendezvényt támogattunk vagy rendeztünk, vagy a szomszéd városban egy skateshop pár éve kinyitott.
Az sem, hogy az ő bevétele kisebb, ezért ő esetleg kúlabb. Nem ez számít.

Jól megvizsgálva is szembetűnik, hogy alapelveink megegyeznek – pedig arra is kitértünk, hogy mi azért egy magyarországi háttérrel és még inkább egy vidéki shopként számos alkalommal meg kellett, hogy újuljunk, bővítenünk kellett, amikor úgy állt akkor szorítani a nadrágon - a végén megegyeztünk, hogy mi is szeretnénk a mozgalom tagjai lenni.

A jövő? Az idei évtől a Vans pólókkal, a New Balance külön limitált csoda lépőkkel és a Deluxe limitált deszkákkal támogatja a kezdeményezést, így reményeink szerint egy vagy két év múlva itthon is tudtok venni ilyen termékeket, melyekért be kell majd jönnötök.

Ahogy tavaly ők kezdték, úgy kezdjük most mi:
Egy skateshop legjobb támogatási lehetősége, ha ott veszel valamit, ha bejársz és leginkább, ha a saját márkás ruháit megveszed, amin nagyobb nyeresége van, így a túlélés könnyebb. Tedd ezt nálunk, vagy a hozzád legközelebb eső skateshopban!
Tartalomhoz tartozó címkék: hír