Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Milton Martinez SOTY turnéjaA Thrasher Magazin beszámolója Milton Martinez 2019-es SOTY turnéjáról
A képeket a Thrasher engedélyével használjuk
A cikk forrása: thrashermagazine.comMilton Martinez eszméletlen évet tudott le, amikor átlépett 2020-ba. 2019 nagyon sűrű év volt számára. Részt vett több nemzetközi úton, amiken egy eszméletlenül durva videórészt rakott össze, plusz lekickflippelte a Sunset Autómosó padkát, aminek világszerte szép visszhangja lett. Azt hinnéd, egy ilyen mozgalmas év után csak kéne egy kis vakáció. Lószart! Miltont egyedül a deszkázás élteti, így nem akar semmi mást, mint tovább deszkázni megállás nélkül. Így egyértelmű, hogy amikor megnyered az év deszkása címet, nyilván akarsz futni egy győzelmi kört, ahol te válogatod össze a csapatot és te választod meg a helyszínt. A csapatot könnyű volt összeszedni, Milton erre a körre mindenképp el akarta vinni a testvérét, Eze-t, rajta kívül pedig pár prémium arcot, így a listára még felkerült Justin „Figgy” Figueroa, Collin Provost, Wes Kremer, Grant Taylor, Omar Hassan, Tom Remillard, Louie Lopez, Kevin Baekkel, Jack O’ Grady és Bobby Long. Elég jó kis csapat jött össze egy kis bulikázással egybekötött deszkázásra. A helyszín kiválasztása ehhez a kalandhoz már trükkösebb volt, mivel, ha télen tervezel deszkatúrát, akkor nem igazán hagyhatod figyelmen kívül az időjárást. Első körben Dél Amerika került a célpontba, de Milton szeretett volna Ausztráliába menni, így aztán ha az év deszkása azt mondja, hogy Ausztrália, akkor nincs más választás, mint összecuccolni, és irány a kenguruk földje. Az egyetlen probléma az volt, hogy Ausztrália szó szerint lángokban állt.A kormány szükségállapotot hirdetett a gyorsan terjedő országos erdőtüzek miatt. Elég szar ügy, de a repjegyek és az Airbnb már le volt zsírozva, így belevágtunk. Úgy voltunk vele, hogy szerencsét próbálunk, és meglátjuk, mi jön ki belőle. A csapatból páran az erdőtüzekről készült fotókat látva megkérdezték, hogy van-e bármi b-tervünk arra, ha nem tudnánk videózni. A válasz egy egyszerű nem volt, és nem tagadom, megfordult az én fejemben is, hogy benne van a pakliban, hogy átrepülünk a világon, és nem fogunk tudni normálisan videózni a füst miatt. A következő kép, amikor leszállunk Sydney-ben, összeszedjük a csomagjainkat, és kilépünk a terminálból. Füst sehol, vakító, tiszta, kék égbolt és forróság. 5 perc múlva megérkeztek a kisbuszok, hogy összeszedjenek minket, és hamarosan feltűnk a füst is. Szerencsére nem az erdőtüzekből jött, hanem a srácok rakétáiból.

Hogyan kerültél be a csapatba?
- Az a megtiszteltetés ért, hogy Milton rámcsörgött karácsonykor és megkérdezte, nincs-e kedvem elmenni velük a kirándulásra. Mondanom sem kell, azonnal rápörögtem.

Említette, hogy hova mentek?
- Igen. Mondta, hogy Ausztrália az úticél.

Meglepett, hogy Milton nyerte az év deszkása címet 2019-ben?
- Épp Görögországban voltunk T-Funk-kal, ő mondta el ezt a nagyszerű hírt. Ott éjjel volt, de távolról is megünnepeltük. Amikor Milton bemutatta a híres kickflip-et gyakorlatilag könnyekben törtem ki, onnantól kezdve éreztem, hogy ő fogja megkapni a díjat.

A görög túráról beszélve, mi lett veled, mikor hazaértetek?
- Amikor visszaértünk San Diego-ba, Govs kijött értem a reptérre. Volt kb. két órám pihenni. Lementünk Diego belvárosába deszkázni, aztán egyenesen vissza a reptérre, ahonnan San Fransisco-ba repültünk a díjátadó party-ra. Milton, Figgy, Collin és Lannie is ugyanazzal a géppel jöttek, mint én, de fogalmam sem volt róla, hogy ugyanazon a gépen utazunk. :)Te nyerted az év deszkása címet 2014-ben. Mik a címmel járó extrák?
- Egy új becenév: SOTY. Őszintén az extrák azok, hogy több tiszteletet kapsz a többi deszkástól, kicsit jobban is hájpolnak. A mai napig kapom meg random arcoktól, hogy nagyon büszkék voltak rám, amikor megkaptam a címet.

Hova mentél a te kirándulásodon?
- A Kanári szigetekre. Állat volt.

Kik mentek veled?
- Govs (Marius Syvanen), Madars Apse, Josef Scott, Jake Phelps, P-Stone, Ewan, Chris Ray, Roast Beef és Torey Pudwill.

Az komoly kis csapat. Jake és P-Stone mellett elég vad lehetett a túra. Milyen volt velük utazni?
- Nagyon fullos volt, az biztos. Jake és P-Stone mindig mindenre kaphatók voltak, és mindig mindre teljesen felhájpolták magukat minden létező formában. Minden este az egész csapat összejött a hotel udvarán, kiültünk kockázni, sörözni, dumálni. Az egész túra alatt egyszer mentünk el egy night klubba, és persze Jake is jött velünk :)Nagyon nagy a nyomás ezeken a SOTY kirándulásokon? Mármint nyilván azért a végén le kell adni egy vállalható anyagot.
- Naná. Van vele munka, elvégre valamivel igazolni kell egy ilyen méretű kiruccanást.

Emellett azért buli is van rendesen. Hogy bírod a kettőt összekötni ezeken az utakon?
- Ez egy olyan dolog, ami általában megy magától. Teljesen mindegy, hogy bulizol-e vagy sem, mindenki beleteszi ezekbe az utakba azt, amit kell. Reggel lerázod magadról a rozsdát, és indul a napod.

Milyen volt az idei ausztráliai kirándulás?
- Nagyon király volt. Rohadt jól éreztem magam, arra mérget vehetsz. Az időjárás forró volt, és Milton csak még jobban felforrósította az utcákat.

Mik a kedven emlékeid az útról?
- Együtt utazni Omar-ral. Még soha nem voltunk közösen egy ilyenen sem, de nagyon nagy élmény volt. Pontosan tudja, mit mikor kell csinálni egy ilyen trip-en, nagyon jól éreztük magunkat. Omar street-ben a legjobb. Külön élmény volt közösen rappelni vele esténként. Egyszer egy vízhólyagjából leszakadt bőrdarabból csinálunk csigát, és mindenki szívott a cigiből.

Egyik nap 42 fok meleg volt. Hogy bírtátok?
- Nagyon durva volt. Colling megpróbált egy sorozatot, de nem igazán vágtam, hogy volt képes olyan rohadt melegben deszkázni. Azután kb. egész nap csak vezettünk, és spotokat kerestünk. Túl meleg volt a deszkázáshoz.

Nem aznap találkoztatok ausztrál deszkásokkal, amikor mindenki ki volt szikkadva a melegtől?
- Mindenki ment vissza az Airbnb-be, Niddy viszont bement a városba. Beültem mellé, hogy találkozhassunk pár melbourne-i deszkással. Mire a fali korláthoz értünk, kb. 30 részeg ausztrál deszkás jött velünk, hogy megnézzék, hogy Tommy Flynn és Gabbers mit tol a korláton. Gyakorlatilag egy fullos utcai buli lett a dologból.

Muszáj szórakoztatni a srácokat, nem?
- Ja. Beteg volt. Tommy betolta a trükköt, mire az egész 30 fős csapat megőrült. Amikor Gabbers is betolta, már komplett megőrülés volt. Stadion hangulat, mindenki őrjöngött, aztán jöttek a kékek.Milyenek az ausztrál rendőrök az amerikaiakhoz képest?
- Über kedvesek egészen addig, amíg nem követsz el igazi bűncselekményt. Ha normálisan beszélsz velük, teljesen lazák. Néha simán engedik, hogy tovább próbáld a spot-ot. Totál az ellenkezői az amerikai rendőröknek.

A mi szállásunk elég távol volt a várostól Melbourne-ben és Sydney-ben is. Milyen volt egy átlagos este az Airbnb-tekben?
- Közös vegyülés Stabbie-nél a teraszon. Minden este ott éltük az éjszakai életet. Mindenki addig tolta, amíg bírta.

Mi volt a legállatabb trükk, amit a túra alatt láttál?
- Egyértelműen Milton kinked boardslide-ja. Megcsinálta a trükköt, már gurult volna el, de valami wheelbite miatt nem jött össze. Gyakorlatilag már beadta. Következő próbálkozásnál újra lecsúszta, de a törésnél elakadt a deszkája, és kb. 4 métert repült. Amíg a levegőben volt, azt hittük, meghal. Szerencsére sikerült kiforognia és az oldalát kapta el leérkezéskor, úgyhogy egy zsibbasztóval megúszta. Nyomott néhány hangos f@ck-ot, de aztán újra bepróbálta és beadta.


Az tényleg nagyon beteg volt. Azt hittem, azután az esés után nem áll fel.
- Szintén. De felállt, beadta, és az egész turné végéig nagyon durván tolta.

Mi a helyzet Jake O’ Grady-vel? Ismertétek már egymást?
- Squish? Persze. Tavaly egy Indy turnén találkoztunk. Pár napig volt velünk akkor, idén az egész túrát végigtolta velünk.

Mintha tavaly kissé feszült lett volna, nem?
- Így van. Idén már lazábban vette a dolgokat. Eljött a buli miatt és eszméletlen durva trükköket adott be. Ő is tolt egy felejthetetlen trükköt, a bedroppolós korláton.

Az tényleg nagyon komoly volt. Főleg, hogy utána mindenképp el kellett tolni a biciklit onnan, így nem tudta volna még egyszer bepróbálni.
- Ja durván beadta. Nick Boserio megpróbálta visszatartani a szekus hölgyet, aki próbálta Jake-et elhajtani. Szerencsére Squish faszán betolta a trükköt, és mire a rendőrség kiért, már elhúztunk onnan. Ezen felül egyébként Squish emberileg is kiemelkedően jó arc.

Ha tippelned kéne, hány rekesz sör fogyott az utazás alatt?
- Várj egy pillanatot, elvégzem a szükséges számításokat… Azt mondanám, olyan öt és hét rekesz fogyott naponta.

Elég meleg volt, a srácok meg szomjasak voltak.
- Ja. Az így több mint 100 rekesz plusz még az ingyenek, amiket a sörfőzdétől kaptunk. Aztarohadt! Ez azért egészséges mennyiség!

Az utolsó turnéd Ausztráliában az „Enni kell” szlogent kapta. Akkor ez most az „Inni kell” lett volna?
- Úgy veszem észre, mostanában minden turné „Inni kell” turné.

Ha ki kellene választanod a legértékesebb rider-t a csapatból, ki lenne az?
- Mindenki durván kivette a részét ebből a tripből, de ha pár embert ki kéne emelnem, akkor mindenképp Omar-ra szavaznék. Larry, MC Money, Bump is baromira odatették magukat.

Omarnak ezentúl mindenhova menni kéne veletek.
- Minden turnén ott lesz, ha csinál egy rap lemezt, az biztos.

Hányszor voltál már Ausztráliában?
- 11-szer vagy 12-szer összesen.

Mit szeretsz a legjobban benne?
- Hát, angolul beszélnek. Legalábbis az angol azt a formáját beszélik, amit még megértek. Amikor itt tél van, ott nyár, így eleve tök jó oda leutazni, és rengeteg spot, skatepark van, és gyönyörű partok.

Ez volt az első SOTY turnéd?
- Igen, ez volt. Nagyon köszi Milton, hogy meghívtál rá!

Milyen volt a csapat hangulata?
- A csapat több tagjával szoktam rendszeresen utazni, mint Milton, Collin, Louie, GT, és mindig nagyon jó a hangulat. Az egész turnén végig elképesztően jó hangulat volt.

Nehéz tartani a lépést a fiatalokkal 46 évesen?
- Inkább az a jó kérdés, hogy ők hogy tudják velem tartani a lépést! Olyan vagyok, mint Pán Péter. Á, csak viccelek. :)Mi kell ahhoz, hogy Larry kiálljon és elkezdjen rappelni?
- Soha nem tudhatod, de mindenképp jó lazítani egy jó deszkázás után. Szisszentünk néhány extra hideget, fejhallgató a fejemen és már megy is.

Ha tanácsot kellen adnod a fiataloknak, mi a titkod, aminek köszönheted, hogy ennyi idősen is aktívan tolod a deszkázást?
- Ne törd el a lábad! Nem. Igazából annyi, hogy a deszkázás önmagában az számomra, aminek részese szeretnék lenni, és csinálni, amíg tudom. Nincs semmi titok. Ha ezt szereted csinálni, csak csináld, menny el minél több helyre, és olyan deszkásokkal told, akik szintén nagyon szeretnek deszkázni.

Azt mondtad, hogy csak street-en toltad ezen a turnén. Mostanában csak ezt tolod?
- Csak viccelni próbáltam, amikor mondtam, de amúgy, ahogy a többieket néztem, hogy mekkora könnyedséggel tolják a városi spotokon a trükköket mindenképp arra ösztönzött, hogy feszegessem a határaimat. Nyilván street-en nem azon a szinten vagyok, mint ők, de abszolút éreztem a hájpot, és amikor egy olyan spotot találsz, ami igazi kihívást jelent, akkor mindenképp be kell adnod.

A srácokat is eléggé elkapta a gépszíj amikor beadtad azt a boardslide-ot a második napon. Deszkákat dobáltak, üvegeket törtek, nagyon örültek neked.
- Pontosan ezt mondom! Bármelyikük könnyedén beadta volna azt a trükköt, de nekem igazi kihívás volt. Manapság már minden trükknek örülnek, amit be tudok adni. :)

Mi volt az ulladullai bemutatón?
- Kb. az utolsó talpon maradt voltam azon a bemutatón. Kicsit szitálni kezdett az eső, de be akartam adni még a trükköt. Kb. ezer feelflip frontside air-t toltam már az évek alatt. Azt hiszem ebbe most rosszul érkeztem, és az első lábam lecsúszott a deszkáról és ráültem a bokámra. Eltörtem a szárkapocscsontom.Amikor a mentők megérkeztek, adtak neked valami zöld sípot a fájdalom miatt. Az mire volt jó?
- Fogalmam sincs, de itthonra is kellen importálni ezekből. Simán el tudnám képzelni, hogy mindenki ilyennel a szájában bulizzon egész nap.

Egyébként még nem láttam olyat, hogy valaki ilyen gyorsan összeszedje magát.
- Ja, fogalmam sincs, mi volt benne, de mindenképp segített. A baleset utáni sokkból és a feszkóból, hogy eltörtem a lábam a bemutatón, hamar magamhoz tértem. Mindenki aggódott körülöttem, de a síp segített enyhíteni a feszültséget, meg azt sem akartam, hogy úgy hagyjam ott őket, hogy lógatják az orrukat, és a síp segített egy kis vidámságot vinni ebbe a helyzetbe.

Meddig kellett Ausztráliában maradnod?
- Miután megoperáltak még egy hetet kellett ott maradnom. Shane Azarnál voltam azon a héten Sydney-ben. Ő a Volcomnál dolgozik. Nála voltam míg vissza nem tudtam jönni Kaliforniába.

Mik voltak az emlékezetes pillanatok az úton?
- Körbejárni Ausztráliát, nézni a többieket ahogy deszkáznak, és rendesen odateszik magukat, esténként a szálláson marhulni az asztalnál a többiekkel.

Ki volt a csapatból, akinek a deszkázása a leginkább lázba hozott?
- Figgy-t élőben látni deszkázni iszonyatosan erős. Jack-et is nagyon jó volt nézni, elképesztően tolja, és persze Milton is baromi inspirálóan deszkázik.Hogyan állt hozzá Milton a városi spot-okhoz?
- Ő egy igazi állat. Ez lenne rá a jó szó. Ezért is nyerte meg a SOTY-t. Nem sok embert ismerek, akik be mernének vállalni olyanokat, mint Milton, és még kevesebbet, akikben meg is van a képesség ehhez a típusú deszkázáshoz, amit ő csinál.Milton és a testvére teljesen különböző stílusban tolják. Te hogyan látod ezt?
- Milton egy igazi állat, Eze pedig egy precíz mérnökvarázsló. Mindketten baromira tehetségesek.

Nagyon köszi, hogy te is ilyen szinten toltad a turnén! Szerinted teljesen felépülsz, mire kijön ez a cikk?
- Persze. A doktor szerint négy hét múlva már lehet erőltetni. Ez egy kisebb kimaradás. Rengeteg sérülésem volt az évek alatt, és egy dolgot megtanultam. Felépülök. Hamarosan újra deszkázni fogok.

Larry-t nem lehet csak úgy kispadra ültetni.
- Soha!

HOGYAN LEHET EGY SOTY TURNÉT SZINTEN TARTANI?

Zene
A szintentartáshoz a zene kötelező. A kisbuszban a hangerő mindig maxon van. Ha megállunk valahol, és kiszállunk, visszük a hangfalakat. Slayer, Bagman vs. Larb klassz háttérzene.

Hűtéstechnika
Forró hangulatot akartunk erre a SOTY tripre, de persze mi nem akartuk, hogy felforrjon az agyvizünk. 40 fokos melegekben nagyon fontos, hogy mindig legyen kéznél jól behűtött, hideg sör, természetesen a helyi ízekből összeválogatva.

Aparekorder
Hogy motiváltabb legyen a csapat, az aparekorder mindig figyel. Akár egy fáról, akár a kocsi alól, de mindig pörög.

Lombkorona
A guruló zöldház, ami a kisbusz, mindig magas szinten van dekorálva. A dekorációt random gallyak és színes levelek alkotják. Ez adja a megfelelő spirituális energiát a csapatnak.
EWAN BOWMAN: OPERATŐR, SOTY TURNÉ VETERÁN, ORSZÁGÚTI HARCOS

Ez volt a 16. turnéja. Ewan nemcsak sofőr volt az egész turné alatt, de ő takarította a kisbuszt minden reggel és ő dokumentálta az egész trükkbörzét. Ezidáig öt SOTY túrán vett részt, lássuk, ő mit gondol erről a mostaniról.

Milyen volt Milton SOTY turnéja?
- Mint minden SOTY turné, egy komplett hurrikán. Ahogy megérkezünk, és a kisbusz ajtaja kinyílik, a hurrikán kiszabadul és mindent elpusztít.

Melyik SOTY túrákon vettél részt eddig?
- Ishod, David Gonzalez, AVE, Kremer és Milton kirándulásán voltam eddig.

Ez milyen volt a többihez képest?
- Ez egy ősdurva turné volt. Talán az egyik legkomolyabb, amin eddig voltam. Itt láttam a legdurvább eséseket is. Figgy az egyik legkeményebb deszkás, akit valaha láttam. Akkorát esett, amibe bárki belehalt volna, de ő csak felállt és deszkázott tovább.

Mi volt a legsúlyosabb trükk, amit a turnén láttál?
- Azt hiszem, kapásból az első napon a reptéren a lépcsőkorlátnál. Milton nagyon betegen tolta azt a szettet.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat?
- GT, amikor egy vödörbe szart Stabbie bárjában, ami a ház hátsó teraszán volt. Igazából az egy vészhelyzet volt, de nem csinált belőle nagy ügyet. Ezután pedig szemtanúja voltam annak, hogy a világ legnagyobb legye, amit valaha láttam rászáll a produktumra.

Hogyan zökkensz vissza a napi életvitelbe egy ilyen turné után?
- Nem tudom. Két hét eltelt, de még mindig nem sikerült visszarázódnom. Ez ilyen buli utáni depresszió vagymi.

Akkor azért újraéled a dolgokat, amikor nekiállsz vágni a videót, nem?
- Kábé jah. Amikor elkezdem editálni a klippeket, újra visszajönnek az emlékek. Olyan ez, mint egy PTSD, csak a jó érzésekkel.

Milyen volt a hangulat a turné alatt?
- Elmebaszás volt az már biztos. Minden nagyon kész volt, a spotok, az emberek, te magad. Én vezettem végig, mindenki hátul meg totál meg volt őrülve. Végig jókat röhögtem, jó hangulat volt. Ha egy normális embert raknál össze ezekkel az emberekkel, biztos azt hinné, valamiféle őrülteket szállít. Mindenki nagyon jól érezte magát.

Stabbie vagy Hooters?
- Stabbie természetesen. A Hooters bekaphatja.

Ha ki kellene választanod a legértékesebb rider-t a csapatból, ki lenne az?
- Azt mondanám, Kevin Baekel. Második napon tönkrebaszta a vállát, de egy percig sem panaszkodott, maradt velünk végig, és mindenben segített, amiben csak tudott még egy kézzel is. Szerintem emiatt ő a legértékesebb ember.


ÖT DOLOG, AMIT EGY TURNÉN CSINÁLHATSZ SÉRÜLÉSSEL IS
Kevin Baekel gondolatai

Ha nem tudsz deszkázni, inni azért tudsz.
Mindenekelőtt egész napi sörözéssel mindenképp könnyebb dolga van az embernek, ha fenn akarja tartani a hangulatot.

Segítségnyújtás
Segíts a haveroknak! Söpörj össze a spotokon, akár egy kézzel is, ha teheted, pucold le a kisbusz szélvédőjét a benzinkutakon, és segíts bepakolni a rekeszeket a buszba.

Varrás
Tetoválni mindig rohadt jó időtöltés. Megpróbáltam egy kézzel varrni magamra egy mintát, de elég nehéz volt. Szerencsére Collin segített, így sikerült befejezni.

Spotok jegyzetelése
Az időm egy részét a jó spotok rögzítésére fordítottam. Elmentettem őket a telefonomba, így, ha visszatérek, tudni fogom, hova kell menni.

Asszisztensi feladatok
Ha a csapatban te vagy az egyetlen, aki nem tud deszkázni, még mindig lehetsz az asszisztens. Fogd meg a söröket, a vizet, vagy bármit, amire a többieknek szüksége lehet, és vidd oda nekik. Muszáj nekik is végig hidratáltnak maradniuk!


NE CIPELJ SOK CUCCOT!

Provolost tisztában van vele, hogy nem vihetsz magaddal egy halom fölösleges kacatot az útra, mert csak lelassítnanának. Pakolj keveset, és utazz könnyebben!

Hány pár zoknit viszel egy 16 napos turnéra?
- Egyet. Azt, amit a repülőn hordok.

Honnan tudod, mikor kell kimosni?
- Amikor maguktól felállnak.

Nem kaptál még kiütéseket a koszos zokniktól?
- De, volt már pár gennyes kiütésem.

Mennyi pólót pakolsz?
- Hetet.

Mennyi lapot viszel?
- Ötöt.

Cipő?
- Három pár.

Hány doboz cigit csomagoltál erre az útra?
- Tizennégy dobozt.

Mennyi új tetoválást szerzel egy ilyen turnén?
- Az attól függ, milyen beteg a brigád. Kettőt hoztam haza erről az útról.

Hoztál haza valami szuvenírt?
- Egy Yellow Bird Bar Motörhead pólót, egy Magas út táblát, amit egy király felüljáróról szereltem le. Nem sok helyet foglal a táskámban.Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy te kapod az év deszkása címet?
- Azt hittem, álmodom, egyszerűen nem is hittem el.

Hol voltál, amikor megkaptad a hírt? Hívott valaki emiatt?
- Igazából egy haverom telefonált, hogy néztem-e a telefonomat, nem jött-e üzenet. Mondtam, nem, erre elkezdett marhulni velem, a telefonom ezután folyamatosan csengett, állandóan hívott valaki, aki épp megtudta, mi van.

Ez azért elég nagy hír nem? SOTY díj egy argentínnak.
- Bizony. Nem volt még argentínai, aki ekkora eredményt ért volna el deszkázásban az USA-ban. Diego Butcchieri talán az egyetlen, úgyhogy igen, azt gondolom otthon ez mindenkit felpörgetett.

Mit csináltál, amikor megtudtad a jó hírt?
- Épp kinn deszkáztunk a városban, így aztán tovább ezt folytattuk tovább egy kis fernet társaságában. Másnap volt egy Converse esemény, amin részt vettem, oda rengetegen eljöttek. Apám is eljött, elvezetett egészen Mar del Plata-ból, amikor meglátott elsírta magát. Soha nem láttam még így elérzékenyülni. Nagyon jó nap volt, egész nap deszkáztunk.

Szóval, aznap felkeltél és kaptál egy szép trófeát Mark Gonzales-től. Készültél valami beszéddel?
- Készültem beszéddel, csak hát a fernet kissé megdobott, így csak annyit tudtam mondani, hogy Smooookes! :) , és droppoltam a mikrofont. Ettől függetlenűl egyébként nagyon hálás vagyok mindenért, ami aznap történt.

Volt időd pihenni a SOTY buli után?
- Kábé. A tesóm, Eze eljött hozzám San Diego-ba, és pár hétig nálam volt. Elvittem a városba deszkázni mielőtt elindultunk a túrára. Már három éve nem volt nálam, pedig régen nagyon sokat utaztunk együtt.

Miért Ausztráliát választottad?
- Az egyike azoknak a helyeknek, ahonnan nagyon sok felvételt és fotót néztem az elmúlt években. Először tavaly voltam ott egy Indy turnén, és az volt életem egyik legjobb turnéja. Ott volt mindenki, még Phelpher is, nagyon jól éreztük magunkat, így aztán vissza szerettem volna menni oda. Még az Indy turné előtt is, bármikor, amikor találkozta, Jake-kel, mindig azt hajtogatta, hogy „El kéne menni Ausztráliába.”Jake imádta Ausztráliát. Nagyszerű ember is volt, mindig jó volt vele lenni a kirándulásokon, mindig hájpolt mindenkit, mindig jókat lehetett vele szórakozni.
- Bizony, pontosan ilyen ember volt. Emiatt is gondoltam, hogy mindenképp vissza kell oda menni a SOTY turnén. Jake is és én is korán keltünk mindig. Ő volt a legjobb. Ő és Preston nagyon jó, hogy velünk voltak abban a csapatban.

Argentina is képben volt, mint helyszín, miért kellett végül dobni?
- Épp nemrég voltam ott két hetet. Gondoltam rá, hogy oda kéne szervezni a SOTY kirándulást, pár havert meg is kérdeztem erről, de végül mind úgy volt vele, hogy „Menjetek inkább máshova.” Szeretem Argentínát, de a spot-ok nagyon durvák néha. Mindenképp fogok még menni oda is, rengeteg haverom van ott, meg a családom is, de szeretnék mindenfelé utazni.

Hogy állt össze a csapat, akiket magad mellé választottál?
- Azt hiszem, ez egy egészen nyilvánvaló volt. Mindnyájan a barátaim, akikkel sokat deszkázok, és sok utazáson is együtt vagyok velük. Még volt egy csomó más deszkás is, akiket szerettem volna, ha jönnek, de nem vihetsz mindenkit magaddal. Nagyon király lett volna, de ennyi lehetett a létszám, így megy ez.Azért ilyenkor van egy elég nagy nyomás, nem? A turné végére össze kell hozni egy borítónak méltó fényképet, egy jó anyagot, és persze az is fontos, hogy emellett mindenki jól is érezze magát.
- Ez egy nehéz turné volt, de nagyon jól éreztük magunkat. Egész nap együtt lógtunk, szívtunk, nevettünk és deszkáztunk. Nyilván mindenki durva trükköket akar beadni, ezért megyünk turnéra, de soha nem tudod előre, hogy miket fogsz tudni beadni egy-egy ilyen trip-en. Néha sok jó felvétel van, néha kevesebb, de az biztos, hogy mindenki jól érezte magát, és szerintem elég szép mennyiségű anyagot vettünk fel.

Mi volt a legjobb a turnén?
- Nagyon nagy tisztelet Omar-nak a demo-n tartott beszédéért, mielőtt elvitte a mentő. Külön ütött a mikrofon drop a beszéd végén.

Lehet, hogy a SOTY beszédedből merítette az ihletet, nem?
- Jah, lehet. :)

Ez volt az első alkalom, hogy egy díjazott elhívta a testvérét is a turnéra. Hogy fogadta Eze a meghívást?
- Agyát is eldobta amikor meghallotta, hogy megyünk Ausztráliába. Mi Dél-Amerikából jöttünk, nálunk nem olyan könnyű utazni. Amúgy az egész kiránduláson teljesen odavolt mindenért.Mindenki nagyon szerette Eze-t.
- Ő nagyon jó srác. Mindig is egy nagyon kedves kölyök volt.

Mennyi idős?
- 24 éves. 5 évvel fiatalabb nálam.

Együtt deszkáztatok kiskorotokban is?
- Igen. Egész életünkben. Egy suliba is jártunk meg minden. Én kezdtem előbb deszkázni. Mikor 2 éves voltam, kaptam egy deszkát, mert apám is deszkázott. Ő fertőzött meg mindenkit a családban a deszkázással. Mikor kicsik voltunk, minden hétvégén elmentünk valahova deszkázni. Aztán 1998-ban nyitott egy deszkaboltot.

Te és a tesód annyira különböző stílusban deszkáztok.
- Igen, ez így van. Ő sokkal technikásabb. Együtt nőttünk fel, és én mindig felnéztem rá. Mindig backside ovecrook, backside reverteket, meg hasonlókat tolt. Így tanultam meg az overcrook-ot is, hogy őt néztem. Egész életemben úgy gondoltam, hogy ő a jobb deszkás kettőnk közül, annyira finoman és stílusosan deszkázik.

A turnén, amikor back 50-50-be tolta a dupla lépcsős korlátot, és lepattintotta a végét. Az egy olyan spot, amilyet gyakran tol?
- Nem, egyáltalán nem. Nekem az egy kiemelkedő élmény volt a kiránduláson. Pont azért, mert annál a spotnál kellett kilépnie a komfortzónájából, és azzal a trükkel ő is átlépte a saját határait. Soha nem láttam ilyen spot-okon deszkázni. Nagyon beteg volt, legszívesebben azt mondtam volna neki, hogy soha többet meg ne merj próbálni ilyet, de csak magamban mondtam.Volt pár durva esése is. Amikor a bokájára esett, nem gondoltam, hogy fog még tudni egyáltalán ollie-zni.
- Még nem láttam ennyi koszt a pólóján soha. Azt hiszem, a csapat annyira felhájpolta, hogy mindent megpróbált beadni. Ezt hozza ki belőled egy ilyen kirándulás. Olyan arcokkal vagy körülvéve, akik jobbak nálad, emiatt te is még jobban be akarod tolni a trükköket. A bokája elég durván bedagadt és besötétült-kékült másnapra. A túra hátralévő részében már nem tudott deszkázni.

Az első napon, amikor leszálltál a gépről toltál pár szettet azon a lépcsős korláton. Ez egy elég hosszú repülőút volt. A legtöbb ember pihenni szokott leszállás után. Mi motivált, hogy azonnal elkezdj deszkázni?
- Ja, hát ez a repülőúttól is függ. Ez az út nagyon jó volt. Aludtam a gépen. Amikor leszálltunk, és megláttam azt a spot-ot, az elég beteg volt, ez fűtött fel annyira.

Szereztél új tetoválásokat?
- Ja. Lett egy „YA ERA” tetkóm, amit Preston mondogatott állandóan. Kb. azt jelenti, hogy ne gondolkodj, csak toljad. Aztán lett még egy Hellride-om is. Mindkettő elég kicsi. Grundy rakta össze őket.Mit jelent a Hellride számodra?
- Hellride számomra az, hogy érezd jól magad a haverjaiddal, deszkázz, és csináld, amihez kedved van. De persze egy ilyen elég hektikussá válhat időnként, mert mindenki fel van paprikázva. Phelphert nézni, ahogy hill bombolja a Dolores Street-et reggel 6-kor például Hellride.

Mit jelent számodra az év deszkása cím?
- Soha nem hittem volna, hogy lehetséges számomra egy ilyen cím megszerzése. Nagyon sokat jelent számomra, szavakkal nem is tudom leírni.

Van valami kiváltság, ami a címmel jár? Energiaital szponzor, fűszponzor van kilátásban?
- Nem, semmi ilyesmi. Tökéletesen elégedett vagyok azzal, ami van.

Mik a terveid 2020-ra?
- Tovább deszkázni és turnékra járni. Szeretnék egy új videórészen is dolgozni. Tavaly sok időt töltöttem otthon a részem szerkesztésével. Idén talán többet tudok utazni, és egy olyan részt összevágni, ami az egész világból van.


Van kedvenc év deszkása rider-ed?
- Mindenki, aki megkapta ezt a címet maximálisan megérdemelte, és nagyon beteg deszkás, de nekem John Cardiel a kedvencem.

Hol tartod a trófeát?
- Anyukám házában, Argentínában.

Láttam, hogy anyukád elviszi magával, amikor a party volt.
- Ja. Szerintem ő tudta, hogy én valószínűleg még aznap éjjel elveszítettem volna.

Amúgy az egyébként is egy király hely, ahol tartod. Ennek a trófeának Argentínában van a helye.
- Szerintem is. Állandóan kapok random képeket haveroktól, akik elmennek hozzánk, és lefényképezkednek vele.

Milton, nagyszerűen deszkázol, és öröm nézni téged közben. Nagyon köszi Milton.
- Én is nagyon köszönöm nektek, a Thrasher Magazinnak, és minden deszkásnak, akik egész nap kapják a szart, és imádják.

A KIRÁNDULÁS SZÁMOKBAN:
Riderek a turnén: 16
Napok száma: 16
Év deszkásai a kisbuszban: 3
Átlag életkor: 27
Rekesz sörök, amik elfogytak: 112
Kisbuszból látott kenguruk száma: 8
Legmelegebb nap: 42fokC
Leghidegebb nap: 16fokC
Esős napok száma: 1
Hajléktalanok, akiket Sydney-ben és Melbourne-ben láttunk: 0
Törött ablakok: 1 (Smoookes!)
Wallace-ok száma: 3 (Baekkel, Figgy, Omar)
Kiló szemét, amit a Hooters parkolóban dobtunk ki: 45kg

A SOTY hurrikán 16 napon keresztül tépett szét mindent szerte Ausztráliában Sydney-től Melbourne-ig, és nem hagyott mást maga után, mint színtiszta pusztítást. A srácok a gépről leszállva azonnal elkezdtek deszkázni, és egészen az utolsó nap estéjéig tolták. Legtöbbjük sebesülten és kopottan tért haza a turnéról, de egyikük sem panaszkodott semmire, mindenki csak mosolygott. Ahogy Wes mondta, igazolnod kell valamivel a vakációt. Azt gondolom, ezt az igazolást maximálisan teljesítette a csapat, és a vakáció is megvolt. Mi várhat Miltonra, teszed fel a kérdést. Biztosak vagyunk benne, hogy egy percre sem vesz vissza a tempóból, csak győzzék majd videózni. Sok sikert Milton, nagyon király voltál az egész kiránduláson, mindenki nagyon jól érezte magát az egész ausztrál Hellride-on. Biztos vagyok benne, hogy Jake és P-Stone is így gondolná.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír