Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

GSD 2021

GSD 2021


GO SKATEBOARDING DAY

Miről is kell szólnia a GÖRDESZKÁZÁS VILÁGNAPJÁNAK?
Egy hétfői napon nagyon kevesek számára elérhető egy vidéki rendezvény, ezért nálunk Veszprémben talán az EGYÉNI GÖRDESZKÁZÁSRÓL szól!
Nem kellenek a vásárlás ösztönző dolgok, nem FELTÉTLENÜL kellenek fenszi megmozdulások! Elég, ha TE kimész és gördeszkázol!
Szinttől függetlenül, de minél több baráttal.


[Díszes társaság 2021. Veszprém GSD]

A GO SKATEBOARDING DAY megalapításának alapelve ugyan nem ez volt, de szegény ember vízzel főz...


[Egy picit füstöltünk is.]


Ha tudsz,menj el egy eseményre, támogasd jelenléteddel, deszkázással, egy sztorival, pár képpel...
Ha nem megy, se csüggedj:
Tegyük meg azt ezen a napon, amit csak lehet és amiben van gördeszkázás, de tudatosítva azt, hogy amit teszünk, azt a GÖRDESZKÁZÁSÉRT és a BARÁTSÁGÉRT tesszük! A versenyek, találkozók, gurulások, a csapatos hillbombing összehozzák a brigádot, a közös élmények, a közös deszkázás, a közös evés és ivás mind-mind olyan dolgok, amik a baráti és emberi kapcsolatainkat erősítik.

Ezekben a buta időkben pedig ez KRITIKUS FONTOSSÁGÚ!


[Ha jössz visszafelé, rúgsz egy 360-at, köszi!]


NEM IDE TARTOZÓ ÉRDEKESSÉG, ÁT IS UGORHATOD!
Kutatások bizonyítják, hogy akikkel együtt eszel, azokkal erősödik a kapcsolatod. Azt mind tudjuk, hogy akivel egyszer együtt iszol, azzal olyan falak dőlnek le, amiket egyébként hosszú idő alatt tudunk csak ledolgozni. (Akivel azonban túl sokszor iszol, azzal együtt lesztek otthontalanok…) De a legfontosabb, hogy azok a legboldogabb emberek, akiknek erősek a család, vagy baráti kötelékei. VALÓDI baráti kötelékek. A fentiek és a közös deszkázás mind ezt erősítik. Együtt sírtok, együtt nevettek, ez bajtársias.

Kb. ezt élhettük meg a mostani hétvégén. Többen, több csoportban.


[Fakie 360 flip first try]


A szombati legurulásra csak hárman jöttünk össze…az egyik csoportban. Aztán integettünk egy másik brigádnak a Zöldből a fröccsünket szürcsölve és pacsiztunk a harmadikkal, ahogy ttovábbindultunk a BALATON felé!


[Ronitomi, akitől ezeket megszokhattuk]

Almádiban mindenkivel találkoztunk a strandon, este tízkor még végkimerülésre játszottunk a klassz kis PUMPTRACKEN. A várt pihenés helyett este Veszprémben kocsmatúra és addigra jócskán módosult csapatunk jó részének hajnalig tartó hömbölgés lett a vége.


[Henry Jézus adaptációja]

Ez azonnal át is írta a vasárnapi menetrendet, ami egy nagy KÖZÖS TÚRÁZÁS lett volna reggeltől. Ez ilyen fura…deszkások együtt a természetben ötlet volt… Néhány kávé, egy laza ebéd és több óra után sikerült elindulni a Bakony szívébe.

Az úton egy meglepetés várta a csapatot. Egy régi ikonikus hely, mely a bakancslistán nagy betűkkel szerepelt: „DESZKÁSOKKAL FOTÓZNI” jelzéssel. Itt azonnal sikerült két és fél órát deszkázni, ami ugyan nem illett az eredeti tervbe, de ilyen miatt BÁRMIKOR módosulhat a terv.


[Hillbombing crew 2021.]

A Bakony megint jó volt hozzánk, hűs, nyugis, csendes volt és egy másik meglepi is járt: Ronintominak megmutattuk a mi kis GYILKOS TAVUNKAT, az ő eredetijük kisebb és bakonyibb mását.


[Henry, aki nem litván, hanem lett.]

Éjjel értünk haza és mindenki ekkor tudott szétszéledni…mert munka van. Aztán délután mindenkinek lesz egy kis deszkázás…Tomi, Peti és Henry tuti nyomatják valahol, mi Linczivel és a STÉG KRÚ többi tagjával pedig kipakoljuk a reptéri cuccot: Baker, Darkroom és Ace szállítmány egyben. 40 fokban. Ez is erősíti a személyes kapcsolatokat


[Tomi fókuszban]

GO SKATEBOARDING DAY történelem:

Egy 2002 óta létező New Yorki eseményt alakított át 2004-ben a Nemzetközi Gördeszka Szövetség International Association of Skateboard Companies (IASC) azért, hogy kisebb-nagyobb városokban szervezett eseményekkel népszerűsítsék a sportot és elérhetővé tegyék sokak számára. Nagyon hirtelen nőtt nagyon nagyot, amiben nagy szerepe volt annak, hogy az eseményhez ingyen letölthető anyagokat biztosított mind a szövetség, mind az ipar résztvevői, mint például a SOLE TECHNOLOGY, az ETNIES, EMERICA és ÉS gyártója, aki az egyébként a 70’-es évektől létező SKATE játékhoz éS GAME OF SKATE néven készített sztenderdizált anyagokat, leírást, flyer alapokat és ezzel olyan helyekre is eljuttatta a jeles napot, ahol pálya vagy jó spotok hiányában nem szervezhettek volna eseményt.


[Erdélyi gyerek a bakonyi Gyilkos tónál]

A GO SKATEBOARDING DAY hamarosan akkor ismertségre tett szert, hogy már nem csak az eseményekről szólt, sokkal inkább a közös gördeszkázásról, de szerves részét képezik a mai napig a figyelemfelkeltő és néhol meghökkentő GÖRDESZKÁS események.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír