Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Flip-Flop vs. Slide-IN!

Flip-Flop vs. Slide-IN! ANTAGONISZTIKUS ELLENTÉT: Flip-Flop vs. Slide-IN! Két táborra szakadtunk (ebben is?)
 

ANTAGONISZTIKUS ELLENTÉT: Flip-Flop vs. Slide-IN!
Két táborra szakadtunk (ebben is?)

Ha megbízható autót akarsz venni, nagy valószíműséggel azt a visszhangot hllod a keresés közben – JAPÁN, JAPÁN, JAPÁN.A japán autók azonban nem a szigetország legnagyobb öröksége a világnak!A második világháború végéig Japán uralta a GUMIFA ültetvények legnagyobb részét a térségben. Utána természetesen elvesztették ezeket a területeket, de maga a biznisz már készen volt: Olcsó GUMI a világnak. Röviddel a háború után elindították a GUMI FLIP-FLOPOKAT az amerikai piacra és a termékek annyira sikeresek lettek, hogy ez a kategória ma a legmagyobb számban eladott LÁBBELI a Földön.Nálunk egy kicsit más a történet. A mi szüleink és nagyszüleink a szoci érában vehettek maguknak olcsó és tartós VIETNÁMI PAPUCSOKAT, amit a testvéri országtól cserekereskedtünk (?)Az öregek még emlékeznek a szüleik csattogására.De a fiatalok NEM…és úgy tűnik, nem is akarnak. Mi látjuk, hogy a piac kettészakadt. A szülőknek alapértelmezett a lábujjközös vagy flip-flop papucs (a strandon botorkálva egy teli korsó sörrel ez gyakran FLITTY-FLOTTY lesz), míg a fiatalabb nemzedék fel sem venne ilyet. A Stég elmúlt 27 évében megszoktuk, hogy generációs szakadékokra lelünk, de ez meglepő voltMindegyik papucsnak megvan a maga sajátossága és a maga előnye.Nézzük, melyik mit tud:

FLIP-FLOP:
Krisztus előtt 4000 körül már viseltek ilyet. Volt olyan nemzet. ahol a lábat oldali- és hosszirányban is stabilizáló bőrdarabot a nagylábujjhoz, de pl a rómaiak a másodikhoz, míg Mezopotámiában a harmadik ujjhoz tették.Ezek a papucsok stabilak és ha kicsúszik belőle a lábad, akkor is csak lelépsz az útra, nem csavarja a lábadat. Régen egyenes járófelülettel készültek, ma már egyre több verzió jelenik meg.

FÉRFI VS NŐI FLIP-FLOP
A The North Face BASECAMP FLIP-FLOP egy hullámos belső talppal fokozza a kényelmet. A női és férfi verzió talpa más vastagságú, ami az eltérő öltözködési szokások és az eltérő terhelés miatt indokolt.KÉZBEN TARTVA A TNF FLIP-FLOP TALPA

A külső talp anyaga tömörebb, így erős, kopásálló, ami az olcsóbb modelleknél sokkal tovább marad komfortos és vállalható a szemnek is.

A pánt kívül gumírozott textil, amiről a fentről érkező víz (esetleg eső vagy tus alatt) így legalább részben lecsorog.

A pánt belső fele az a neoprén, ami eredetileg csak búvárruha vagy sínaci lehetett, de túl kényelmes és gyorsan szárad, így ma már a napszemüveged is jó eséllyel azon lóg a nyakadban, de a cipők nyelve, vagy annak gumírozása is ebből készül.A 2022-es THE NORTH FACE BASECAMP SLIDE III a divatkövetők (vagy inkább diktálók) választása. Évek óta járnak vissza érte és most a harmadik generációval a TNF nagyon elkapta:
A színek nagyon jók, a pánt kívülről színtől függően itt is gumírozott felületű textil és belülről lyukacsos MESH anyag tartja szárazon a lábunkat a fizika törvényeinek határáig, vagy bevonat nélküli GYÖNGYVÁSZON, mint a jobb cipők oldala. Ez utóbbi kevásbé pergeti le a vizet, azonban erősebb a szellőzése, így gyorsan szárad, ha vízbe mászkálsz vele.A régi bebújós papucsok talpa sok éven egyszerűen eltört. A TNF papucsot mi is nyúzópróbának vetettük alá, eddig kiválóan teljesít!

A talpakon diszkrét TNF logókat találunk, a talp kialakítása miatt a láb nyugiban van. Az alapanyag habosított, ami nem fog összeesni papírvékonyra, mint a kétpálcás verzióké.

Ha bevállalós vagy, a The North Face BASECAMP SLIDE -ot válaszd valamelyik erős színben, de a klasszikus fekete fehér is nagyon jól mutat.

Várunk velük a veszprémi STÉGBEN készlet erejéig, mert az utánpótlási lánc a TNF raktárát is elérte és nagyon nehéz bármit pótolni! Lépj ma!

Jassek Balázs
Tartalomhoz tartozó címkék: Termék mustra