Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Világrekordok gördeszkával – videóválogatás

Rarity

 

 

Deszkán ülni mindenki tud, aki akar. Állni már kevesebben, hajtani még kevesebben, irányítani még kevesebben, száguldani és trükközni pedig csak a vérbeli deszkások képesek. Ez van. Ha ez dolog extrém tehetséggel vagy csúcstechnikával párosul, akkor a teljesítménye vagy a deszkája is lehet nagyon állat az embernek. Azt viszont tudnunk kell, hogy néha az állatnak is lehet emberi deszkája… Most az ezekhez kapcsolódó világrekorder különlegességekből válogattunk Nektek, íme:

Először is itt van Ottó a buldog. Nem kis teljesítmény volt tőle, hogy 30 ember lába között száguldott végig a deszkáján, mégpedig láthatóan irányítva és hajtva azt. Szóval, ha azt hiszed, hogy túlsúllyal, lógó nyelvvel, szőrösen és nyálasan nem lehetsz menő, akkor itt a bizonyíték, hogy DE:

Azt pedig, hogy kajával minden állat motiválható a deszkázásra (is) két újabb videóval fogjuk bizonyítani. Szóval, ha belefutottál valami anti-arcba, aki szerint ez az egész gördülős dolog baromság, akkor a meggyőzés roppant egyszerű: állítsd a deszkára és adj neki a kedvenc csemegéjéből minél gyakrabban, minél többet! Ismételd addig, amíg meggyőzöd arról, hogy ez neki jó!

 

Aztán itt van ez a Mischo Erban nevezetű szlovén srác aki egyszerűen nem bírt magával, és úgy gondolta, hogy lakott területen kívülre gurul, és nem akadályozza a forgalmat. Azaz volt annyira agyament, hogy – elektromos deszkával ugyan, de – minimum 90 km/h akart menni. Sikerült is neki, és marha nagy mázlija volt, hogy nem törte rommá magát. Tehát ha azt hiszed, hogy deszkázás a csigáknak való, nézd meg ezt:

Most a kedvencem következik. Létezik Kaliforniában egy cég, akik nem normálisak. Munkájuk nem más, mint minden olyan gördülős őrültség megtervezése és kivitelezése, ami nekünk hétköznapi halandóknak max álmainkban jön elő. A főnök Joe Ciaglia is nagy party-arc lehet, mert ez az ötlet csak úgy nem pattanhatott ki az agyából, ehhez állapotba kellett kerülnie. Bár ha azt vesszük, hogy alkalmazottai között profi gördeszkások, táj- és magasépítészek, ácsok és mindenféle csodabogarak dolgoznak együtt, lehet elég volt egy együtt töltött ebédszünet. Ez az elborult elméjű társaság bebizonyította, hogy a gördeszkázás csapatsport. Ha szeretnéd magadat aprócska kis lénynek érezni, aki elcsaklizott egy deszkát a barom haverjaival és most együtt gurulnak a végtelenbe és tovább – ezt mindenképpen látnod kell:

De persze vannak, akik egyszerűen csak jók. Nagyon jók. Akiknek a teljesítményét nézni is fárasztó, követhetetlen és egyébként is „mivaaaaan?!”. Azaz annyira gyorsak, és pengék és egyáltalán, hogy kicsit nehezemre esik elhinni, hogy nem trükközött, szerkesztett videót látok, hanem ők ezt tudják – TÉNYLEG. Pedig tudják. Tényleg. Itt Hanna Jaakola finn csajszi szlalomozik elképesztő sebességgel. Tehát az sem számít, ha szőke vagy és nő. Attól még lehetsz deszkás világrekorder. Sőt! Ennyi:

Végül pedig itt van Franky Zapata. A srác, aki megunta a kerülgetést. Akit nem érdekelnek a lépcsők, a korlátok, a rámpák és a csövek, aki elég magasra tette a lécet. Azaz a deszkát. Oké, nyilván nem gör- de mégiscsak deszka, amin nyomul. Úgy gondolom, ha bármelyikünk repülhetne egy kört a város felett nem hiányoznának azok a kerekek… Elképesztő videó egy elképesztő jövő flash-ével – nem csak álmodozóknak:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír