Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Tényleg feleslegesen jelent meg a SKATE CLASSICS kollekció???Ugorjunk neki, szedjük ízekre az új SKATE CLASSICS kollekció egyik fő darabját, az OLD SKOOL-t. 2020-ban kaptuk a hírt, hogy a Vans szeretné megerősíteni a fejekben, hogy a PRO kollekciója nem egyszerűen egy kényelmesebb Old Skool vagy esetleg SK8-HI, nem egy dögösebb SLIP-ON verzió, hanem ütőképes gördeszkás modellek. Ráadásul erősít a Vans a BMX placcon is, így egy másik zavart is fel kellett oldani – rendre jelentek meg az OS PRO verziók bicajosok nevével fémjelezve és bicajos funkciókkal tömve, de nem különült el a két vonal.

Így született meg a SKATE CLASSICS kollekció. Az eredeti CLASSICS vonalak megerősített darabjai TÉNYLEGES gördeszkás használatra. A BLOGOT régóta látogatók már olvashattak arról, miben különbözött az OLD SKOOL PRO egyszerű, hagyományos testvérétől, de ebben a cikkben is úgy a legegyszerűbb, ha kiemeljük a különbségeket.

1. TELJESEN ÚJRATERVEZETT TALP- PROFIL

Az Old Skool Pro talpa bitangul jól tapad, ez tény. Ezt meg kellet tartani, úgyhogy a WAFFLE talpminta és az alapanyag ment is tovább- majdnem változatlanul. De az OS PRO csajnem mindenkire SZŰK volt, mert valahogy a talp profilba elfelejtették beletervezni a mega kényelmes és strapabíró PRO talpbetétet. Vagy a lábat. Merthogy együtt sehogy sem akart kijönni a matek, így nagyobb cipőt kellett venned, vagy jól betörni a cipőt. Na most az oldalfal MAGASABB lett és az ÚJ POP CUSH talpbetét jelentősen vékonyabb ott, ahol kell.


Újratervezett talpprofil, ami elég magas, hogy védje a felsőrészt az ollie miatti kopástól és a lábad is beleférjen, ne csak a talpbetét külön

2. ÚJRAGONDOLT TALP-MINTÁZAT
Hamar kopott azonban el a régi OS PRO mintázata, így a régi jó WAFFLE mintázatot nagyon enyhén átdolgozták. Gyakorlatilag több anyagot szuszakoltak bele olyan mértani formában, hogy a kopás során maradjon anyag is és maradjon mintázat is. Ez egy húzd meg-ereszd meg játék, reméljük maradéktalanul sikerült!


A talp színe minden évben változik valamelyest, így arról most nem szólunk, hogy az idei árnyalat tetszik, vagy nem… A lényeges pont, hogy az új, enyhén feltöltött mintázat miatt némileg több anyag szorult bele – PRO: lassabb kopás – kontra – nehezebb a cipő, mint eddig.

3. ÚJ TALP KEVERÉK
A Rowan PRO volt az első modell, amiben két éve elkezdték tesztelni a SICK STICK alapanyagot és mintázatot. Na EZT kaptam meg idén az összes SKATE CLASSICS modell!


Off The Wall logó idén Skateboarding kiegészítéssel

4. TELJESEN ÚJ TALPBETÉT
Ahogy régen szoktuk mondani – az OS pro egy olyan talpbetétet kapott, ami a faterod CROCS papucsának az anyaga – csak ez szép. De nem fért be rendesen a lábad, így most egy laposabb talpbetét került be, amelynek anyagát cserébe meg kell változtatni, hogy a landoláskor fellépő erőket csillapítsa és a BOARDFEEL is megmaradjon. Szintén egy mérleg-játék, így lesz, akinek jobban bejön, lesz akinek kevésbé. De a cipő ROOMY lett, ezért úgy hirdetik már, hogy mostantól VANS MÉRETEDET kell tudnod és veheted azt, nem kell a külön PRO cipő méretet tudni.


A képen látható OS PRO is a POP CUSH talpbetétet kapta már, de jelentősen átdolgozták az idei évre, mert ez egy úúúúúúúj éééélméééény…. képalá 2.: igazán ebben a nézetben látszik, hogy a talpbetét kevésbé formázott és némileg vékonyabb, hogy a VANS cipők szúk helyett komfortosak legyenek SKATE CLASSICS verzióban is! Mostantól csak VANS méretedet kell tudnod és rendelheted is az új deszkás cipődet.


A két talpbetét közötti különbség így még jobban látható

5. DURACAP – újratervezve
A Vans egyik legnagyobb erőssége volt, hogy PRO cipőiben hamar megjelent a DURACAP aládolgozás, ami egy vékony és erős, a stratégiailag legfontosabb helyeken elhelyezett védelem. Amikor OLLIE-zol, a cipő a trükktől függően elöl, oldalt, vagy akár hátul is kophat, de az OLLIE-TERÜLETEN biztosan ki fog lyukadni és akkor jön a ZOKNID, majd a LÁBAD. Ezt előzi meg a DURACAP, ami a PRO szériában is jól szolgált, de alacsonyan volt, így az új talpszerkezettel már fura lett volna. A képeken jól látszik, hogy az OLLIE-TERÜLETEN a varrást magasabbra jelyezték, ehhez az egész JAZZ csíkot át kellett tervezni, így a SKATE CLASSICS OLD SKOOL egy igazi új egyéniséget kapott.
Olyan lett ez az újratervezett modell, mint amikor kijön egy új GOLF… látod, hogy van köze az előzőhöz, még az egyes Golf vonalait is felfedezni véled itt-ott, de azért nagyon más.

6. GUMÍROZOTT SZALAGOK A NYELV TARTÁSÁRA
Hányszor láttál olyan Old Skoolt, aminek a nyelve félre volt csúszva? De még inkább hányszor olyan SK8-HI modellt, aminek egyenesen állt? Mindegyikre a kevés a megfelelő válasz. Na ebben lépett nagyot a SKATE CLASSICS kategória: minden modell nyelvét olyan kis szexi piros lycra anyag tartja, ami régen csak a minden technológiával megtűzdelt légbetétes, űrhajós cipők sajátja volt.
Csillagos ötös!7. OLDAL CIMKÉK
Az új kollekciót teljesen el akarták különíteni a régitől, így az oldal tab-ek mindenhol le lettek cserélve, eltűntek fekete, fehér vagy piros VANS feliratok és egységesen kockás tab jelent meg a SKATE CLASSICS minden modelljén, fennhangon hirdetve, hogy a Vans az „EREDETI KOCKÁS CÉG” (the original checkerboard company pólóit már rendeltük is 2022 tavaszára)


Az oldalfalon is messziről látható, hogy már egy SKATE CLASSICS darab van a lábadon: a kockás kis címke messziről beazonosítható identitást ad a cipőknek.

Szerettük az OLD SKOOL PRO szériát csakúgy, mint az összes PRO modellt, Kivétel talán a SLIP-ON PRO, amit a STÉGBEN csak egyszer véletlenül találtál, mert azonnal tudtuk, hogy annyira elrontották, hogy soha senkire sem lesz jó.
Innentől végre nyitva az út a SKATE CLASSICS modellek előtt! Hamarosan lábon, deszkázás közben is tesztelni fogjuk a cipőket és hírt adunk Nektek! Ha NEKTEK van az új modellekkel tapasztalatotok, várjuk és a cikk bővítéseként meg fogjuk jeleníteni!


Az új Skate Old Skool

A címben található kérdésre tehát egyértelmű a válasz már MOST IS! Kellett a frissítés, kellett minden módosítás, a VANS meghallgatta a visszajelzéseket és végre mélyen belenyúlt a rendszerbe és változtatott! Az új SKATE CLASSICS modellek enyhe extra tömege pedig nem nagy ár a sokkal nagyobb helyért és védelemért.


Ízlések és pofonok - a használhatóságot teszteltetni fogjuk
Tartalomhoz tartozó címkék: hír