Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

SK8-HI vs. SK8-HI PRO

Jassek Balázs

Vans - a legendás cipőt mindenki ismeri. Főként két zászlóshajóját, az Old Skoolt és a Sk8-Hi modellt, amiről sokan (tévesen) azt hiszik, hogy a magas szárú Old Skool.
Pedig nem.
Az Old Skool 1977-ben debütált, az akkori gördeszkás világ követelményeinek megfelelő kivitelben és elsőként alkalmazták rajta a JAZZ-STRIPE nevű oldalcsíkot.
Egy éven belül piacra is dobták a Sk8-HI nevű modellt, akkor még STYLE 38-as néven, ami kb a cipő munka-neve volt.
A második modell volt, mely az azóta híressé vált oldalcsíkot viselhette és az első magas szárú gördeszkás modell, amely már nem csak jó tapadást adott a gördeszkán, de a parkokban elszabadult, időnként katapultként kilőtt gördeszkák becsapódását is csillapította - ráadásul a gördeszka parkoknak egy új kinézetet kölcsönzött a sok magasszárú Vans modell - általában magasra felhúzott zoknikkal.
Néhány éve jelent meg a Vans csapatánál az igény arra, hogy az eredeti legendás modellekben gördeszkázhassanak a profik, így megjelent a Vans Old Skool PRO.Az Old Skool PRO -ról hamarosan olvashatsz egy teljes cikket blogunkon, így érdemes visszanézni.Ezzel egy időben a Sk8-Hi is megkapta az Old Skool Pro különleges funkcióját.
Hogy mit kap a vásárló a magasabb vételárért cserébe?

Ha innen nézzük a Vans Sk8-Hi PRO-t, akkor a Classic verzió nem is jön számításba többet - maximum nyárra és fesztiválcipőnek!
Kapunk egy high-tech, kivehető, a profik igényei alapján kialakított talpbetétet, ami landoláskor és járásnál is sokat tompít a kisebb komfortú tesóval szemben.
Ráadásul mosható és szárítható, míg a testvér modell beragasztott talpbetétje vagy tart- vagy nem...de semmiképp sem prémium komfortú.Az eredeti waffle (vagy goffri) talpat is megkapjuk a tesótól, ami minden felületen kiszámíthatóbb tapadást és blokkolást tesz lehetővé.
Az eredeti modell viszonylag kemény (műbőr) bélése helyett egy puha (terry) bélést és hozzá párnázott szár-részt, ami miatt flexibilisebb- a mai gördeszkások és BMX-esek szájíze szerint.Az orr-részben DURACAP erősítést találunk, mely a bőr alatt egy vékony gumi réteget jelent és egy vastagabb karimát a talpon, ami ellenállóbb.
Nem utolsó sorban pedig oldalt hangsúlyos piros VANS logot kapott, ami messziről is jól felismerhetővé teszi a Vans SK8-HI PRO verzióját.

2017 őszén a Vans Sk8-HI PRO-ból is a klasszikus fekete-fehér verziót tartjuk és hozzá különlegességként a szezonális verziók közül a THRASHER magazin nevével fémjelzett kapszula kollekció idevágó modelljét.

A SK8-Hi Pro modellt ide kattintva tudod megtekinteni...
Tartalomhoz tartozó címkék: hír