Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Salman Agah – egy inspiráló történetSalman Agah – egy inspiráló történet

Salman Agah egy ikonikus gördeszkás, aki az 1990-es évek eleje óta működik hatékonyan a gördeszkás bizniszben és körülötte.
Központi alakja a gördeszkás szcénának, professzionális gördeszkásként és később a gördeszkaipar befolyásos alakjaként egyaránt.

Salman Agah Los Angelesben (Kalifornia) született 1972-ben és 5 évesen kezdett el gördeszkázni. Azonnal rajongója lett és hamarosan professzionális gördeszkás lett, aki világszerte indult el versenyeken és egyéb gördeszkás eseményeken.

Pályafutása során Salman Agah számos sikert ért el- X-Games-en, Gördeszka Világbajnokságon indult, tagja volt a híres Vans Warped Tour-nak 1994-2000 között és zsűriként is találkozhatott vele a közönség a Worls Cup of Skateboarding eseménysorozaton.

A gördeszkaipar befolyásos alakjává vált, útmutatást és tanácsokat ad a feltörekvő gördeszkásoknak. Segít a sportág jövőjének alakításában. Rendszeres munkatársa különböző gördeszkás magazinoknak, betekintést nyújt az iparágba, és megvitatja professzionális gördeszkás tapasztalatait. Szintén segítséget nyújt városi gördeszka pályák kialakításánál és skateparkok fejlesztésében vesz részt.

Összességében Salman Agah igazi úttörő és vezető a gördeszkás iparban, lenyűgöző szakmai teljesítményeiről, vállalkozói szelleméről és a gördeszkások következő generációjának sikerét segítő elkötelezettségéről ismert.

Gördeszkás pályafutása során Salman-t több nagy gördeszkás cég szponzorálta, eleinte Etnies, majd hamarosan a Vans. Ezek a cégek biztosították számára a szükséges felszereléseket és erőforrásokat, hogy megvalósíthassa gördeszkás álmait, és segítették őt abban, hogy a (ma is) sikeres vállalkozóvá és profi gördeszkássá váljon.

SALMAN AGAH szponzorai:

Nem kisebb arc, mint maga STACY PERALTA szemelte ki magának Salman Agah-t, aki ekkor 16 éves volt. 1989-ben a csapat tagjává vált, ahova sok-sok kitérő után vissza is tért és akinek ma is hajt – nyilván már a tiszteletbeli tagok közé tartozik 50 évével.

De 1990-ben a REAL-lel írta alá első PRO szerződését Salman, ahol 1994-ig hajtott.

A Vanshez a kilencvenes évek elején jutott, ahol majd másfél évtizedet töltött.

A Vansszel számos projekten dolgozott, köztük saját gördeszkás videósorozatán és saját jellegzetes cipővonalán.

Első PRO VANS modellje 1994-ben jött ki, melyet AZONNAL meg tudtunk venni itthon is az akkori pezsgő gördeszkás életnek köszönhetően.SZEMÉLYES SZTORI:

Salman Agah személyes kedvenc volt. A switch atyja, ami a legnagyobb hatást tette ránk abban az időben.
A cipő AZONNAL kellett. Amikor össze tudtam spórolni a pénzt, meg is vettem a VSZM-ben és azonnal fel is vettem.
Mire az aznap induló gólyatáborba értem egy eger közeli faluban, rommá is törte a magasított szár a lábamat.
Hogy milyen okból volt magasított a cipő?
Szinte állandóan gipszelt keze mellett a switch trükkök miatt láttuk sokszor fáslizott lábbal és talán némi plusz tartást szerettek volna adni neki, de lehet, hogy csak a dizájn sikerült (félre). Mi ezekre tippeltünk.

Jó hír, hogy az új modellt ezen a helyen belül erősen puhították, még sokkal jobb, hogy a robusztus, elefántos kinézet nem változott.

1993-ban már az ÉV GÖRDESZKÁSA jelölést kapott a THRASHER MAGAZINE-tól.Számos gördeszkás projektet indított el a videó készítő cégtől a megjelenés figyelő oldalig (ez ma applikáció lenne, ami azt figyeli, egy adott rider hol jelenik meg és gyűjti a linkeket, információkat)

Skaterade itala az ismert (Gatorade) energiaital cég nevére hajaz és kifejezetten a gördeszkások számára kínált felfrissülési és regenerációs lehetőséget.
Ezzel a céggel nem kisebb ikonnal kollaborált, mint Shepard Fairey. Ha őt nem ismered, akkor esetleg STREET ARTIST munkáit az OBEY plakátokról?
Na vele.

Ahol mi újra felkaptuk vele a fonalat, az az akkor nyíló PIZZANISTA! étterme volt, ahol hirtelen pizzákat kezdett el posztolni Instáján.
Nem is rosszul, mert azóta LA-ben 2, Tokióban egy, Szöulban és még Bécsben is nyílt PIZZANISTA!
De mi az IGAZÁN lényeges információ Salman Agah munkásságáról?A SWITCH – azaz a fordított lábas gördeszkázás atyjának tekinthetjük.
Masszív stílusa egyedülálló volt a kilencvenes években és hiába alapértelmezetten nyomják ma a trükköket switchben az őrült riderek, akkoriban ez olyan újdonság volt, ami totál kiakasztotta és hihetetlenül inspirálta a kilencvenes évek deszkásait.

Mit szeretnénk TŐLED?

Ezt a cipőt inkább tényleg NE HORDD!
Vitrinbe vele!

Salman Agah egy igazi LEGENDA, aki 2022-ben be is került a SKATEBOARDING HALL OF FAME, azaz a Gördeszkás Halhatatlanok Csarnokába!

Salman két lábbal áll a földön, dolgozik és családot tart el, gördeszkás szervezeteket alapít, működtet vagy támogat.
Azt képviseli, amit mi látni szeretnénk a tegnap profijaitól – és nemsokára a MA gördeszkásaitól.

HOGY JÖTT LÉTRE ISMÉT EZ A CIPŐ?

A POP Trading Co, Európa egyik legszexibb deszkás cégének kapszula kollekciójában kaparták elő.
Erről következő cikkünkben írunk!
Tartalomhoz tartozó címkék: Legendák