Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Rider profile: Haidu TomiTomi NEM veszprémi. NEM kerülhetne bele a jelenlegi RIDER PROFILE menübe, de annyit van itt és annyit van a srácokkal, hogy valószínűleg senkit sem zavar a veszprémi krúban, hogy Hajdu Tomival is készült egy anyag.

Tomit messze megelőzte a híre. Ami aztán igaz sem volt. A budapesti (régi) erzsébet téri skateparkban mutatták, hogy Na Őt szponzoráld! Elkezdtük nézni és találgatni, hogy melyik országból jött, mert TIPIKUSAN nem itteni a stílusa és a trükkjei. Rengeteg boneless, blind slide és hatalmas 360 flipek – mindez sok évvel ezelőtt egy elképesztő szint és trükk arzenál volt.

Aztán kaptunk egy finom jelzést, hogy szponzorációval vagy bármi üzletivel meg ne keressem, mert belém fog harapni. Jobb a békesség alapon Tomit sosem kerestem.
Míg Tomi rám nem írt. Egy barátjának akart segítséget nyújtani egy romániában nyíló skateshophoz és ha mással nem is, de információkkal tudtunk is segíteni. Utána Fehérváron futottunk össze és köszöntünk egymásra, hogy akkor a sok email után már személyesen is HELLÓ!

Ott szét is reccsentette a lapját és mivel pont volt nálam néhány (díjak), egyet a verseny végéna kezébe nyomtam azzal, hogy nem szponzoráció, nem lefizetés és nem kérünk semmiylen megjelölést, posztot vagy ellentételezést, csak tetszik amit csinál.

Na innen nagyot alakult azóta a kapcsolatunk, de inkább beszéljen ő!

Miért kezdtem el- thps2 pont. (Tony Hawk Pro Skater , ahogy egy cikkben ezt már említettük is – a szerk.)
Miért a fura trükköket nyomod?
Mert a többit mindenki csinálja. Én azért is deszkázom, hogy egyedinek mondhassam magam. Hogy is lehetne ezt jobban tenni, mint elvont trükkökkel. Kell egy unorthodox deszkás is mindenhova. Egyébként a boneless annak az eredménye, hogy nem tudtam olliezni 4 évig miután elkezdtem ezért csak nyomi boneless-eket tudtam adni hogy eltávolodhassak a talajtól.

Hány sportággal foglalkoztál:
freeclimbing/cliffdiving/downhill/parcour/airsoft/snowboard/skateboard

Miért függtél rá a Creature lapokra?
Forma/konkáv/durability/grafikák. Im a creature myself.

Igazi otthonod?
Nagybánya ott születtem és oda húz a szívem.

Hány országban éltél?
Németország/Belgium/Magyarország/ Románia.

Miért nem voltak szponzoraid?
Mert nem vagyok jó reklám anyag és mert nem vagyok megvásárolható, nem változtathatom munkává az egyetlen igaz varázslatot az életemben.
Sosem izgatott a hírnév. CSAK A TUDÁS.

Miért nem láttunk versenyen indulni?
Gyerekként indultam egy versenyen csak hogy lássam milyen, Illetve még Erdélyben 2 versenyen, ahol egy jóbarátomat képviseltem.

Azonkívül sosem akartam másoknál jobb lenni, magamnál akartam mindig jobb lenni.
Egyébként szerintem a gördeszkázás nem egy olyan dolog mint egy 100m es sprint ahol az időmérés elmondhatja az eredményeket.

Tervek a kövi 10 évre?
Passz, nem nagyon tervezek.

Kedvenc trükkjeid?
Mind a kedvencem

Van barátnőd- igen és imádom.
Barátnőm támogat és mondhatom csodálja, amit csinálok.

Kedvenc trükkjeid?
Idöszakok szerint voltak és vannak kedvenceim:
Kezdetek kezdete- gurulgatás néhany drop néhány boneless meg hatalmas caveman-ek
Ollie megtanulása után- nosegrab fingerflip/airwalk
Novice szint- kickflip/ heel, varial flip meg shovitok.
A következő időszak a lateflippekről szólt IMÁDTAM/IMÁDOM

Az utolsó korszakot Pestnek nevezném. Exponenciális fantázia és technikai boost. Korszakalkotó flip+grab+slide.

..és végül egy eddig elmulasztott kérdés merült fel TOMI részéről, amit a többieknek is újra el fogunk küldeni és aktualizálni a meglevő profilokat:

MIT JELENT SZÁMODRA A GÖRDESZKÁZÁS:

Nekem személy szerint sok mindent- a személyiségem, fejlődés, kitartás, menedék, kikapcsolódás, alázat és ugyanakkor büszkeség, meditáció és végül, de nem utolsó sorban egy útmutató. Egy konstruktív irány.

Jassek Balázs és Hajdu Tomi

Tartalomhoz tartozó címkék: Rider profil