Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Kyle Walker pro – Haidu Tomi tesztjei alapján

Kyle Walker pro – Haidu Tomi tesztjei alapján Tomi régi barátunk, gördeszkázása rendhagyó, így nagyon izgalmas volt hosszas győzködés után rávenni, hogy próbáljon ki Vanset a favorizált márkák mellett.

Kyle Walker pro – Haidu Tomi tesztjei alapján

Tomi régi barátunk és aki olvassa a blogot, már biztosan olvasta vele cikkünket a RIDER PROFIL menüpont alatt.
https://steg.hu/steg-blog-667/rider-profile-hajdu-tomi-185

Gördeszkázása rendhagyó, így nagyon izgalmas volt néhány éve hosszas győzködés után rávenni, hogy próbáljon ki Vanset a favorizált márkák mellett.
Annyira sikerült, hogy egyszer akart egy Emerica modellel kitérőt tenni, de többet nem.
Mindezt úgy, hogy a KYLE WALKER PRO modell lett a kedvence és ami megjelenik,abból a méretében mindig triplán rendelünk, úgyis kérni fog egyet…vagy kettőt.
Megkértük, hogy írjon pár sort a több éves tapasztalatáról VALÓDI RIDER szemmel.Tessék, itt az eredmény:
Két évtized gördeszkázás folyamán rengeteg cipőt elhasználsz.
Hogy mennyire?
Akár egy (nagyon) jó autó árát is elkoptathatod a smirgliden és a flaszteron...
Ezért a nap végén nem mindegy, milyen ár/minőség perspektívája van az embernek ezt illetően.A Vans nem a kedvenc márkám, sőt, de (Stéges nyomásra) néhány éve próbálgatom a cipőiket. Lelkes (és enyhén túlkoros) amatőrként ez akkor is jelent hozzávetőleg 2évre minimum 6 cipőt.

Az oldschool pro-t próbáltam elsőként. Eleinte megerőszakolta a lábfejem, de utána olyan board controlt adott, ami bőven kárpótolt a kezdeti szenvedésekért. De szeretem a lábfejem és szerencsére a dealerem ajánlott egy viszonylag új modellt, Kyle Walker PRO cipőjét.Az első néhány lépés után azonnal tiszta volt, hogy a lábfejem és a cipő máris összebarátkozott.
A megszokott formák után talán fura a kinézete (kicsit kacsacsőrű emlősre hajaz), de funkcionálisan, technikailag, mintha rejtegetne meglepetéseket...1. „Diplomás cipőfűző szaggató” vagyok. Átlagosan nálam egy cipő 3 pár cipőfűzőig tart, ám éppen a fura orr-kialakítással ezen a cipőn a fűzővonal kiesik minden trükknél a (számomra) kritikus "szakaszból".

...ezért nem szakad ki belőle egyetlen fűző sem. Eddig ILYET MÉG SOSEM TAPASZTALTAM. Ha utálod az állandó fűző csomózást, a pótfűzőket, akkor ez tuti a Te modelled.2. Ami számomra égbekiáltó hiba minden cipőn, az a függőleges varrat vonalak elhelyezése a cipő orrán... Nos ilyen a Kyle Walker cipőn egyszerűen nincs jelen - hátra húzódik egy ízléses íves varratvonal, ami így nincs kitéve griptape (smirgli) stresszhatásnak.

Eddig nagyon bíztató, ugye?3. Board control /grip
Itt már komolyodik a tét... ez nem csak egy cipő, hanem KYLE WALKER PRO cipője.
All in all nekem solid 9/10-et nyújtott. Ami nem volna meglepi. Ha szétesik egy hónap alatt. DE NEM. Valamiért tart, tart és tart…4. Durabilty
Meglepően masszív, letisztult felépítés, széttaposhatatlan talpbetét. 9/10 Lassan azt gondolom, hogy nem tudok róla rosszat mondani... De az nem én volnék.5. Negatívumok.

Sajnos a talp, bármennyire király is... képtelen tartani a lépést a felsőrésszel. Dehát ilyen ez… NE CSOSZOGJ.6. A konklúzió... a fennmaradó 5 cipő (ugyanez a modell) csak 4 lett. Amiből egyet utcai cipőnek vettem mert annyira kényelmes és annyira megtetszett. NEM MELLESLEG még a legelső sem szakadt elemeire.Meglett a go for cipőm és aligha gondolkodom váltani. Habár van még nekik egy két konstrukciójuk ami potenciállal bír.

„ Annyira ebben gondolkodik, hogy éppen bekért a bordó verzióból kettő ugyanolyat! – a szerk.A SZÁRAZ TÉNYEK:
A Kyle Walker (korábban Kyle Walker PRO) a fiatal rider első teljesen új fejlesztésű pro modellje. A nevéből a PRO egy belső szabályozás miatt tűnt el, de a cipő gyakorlatilag ugyanaz maradt!
Megjelenésekor az ORR RÉSZ annyira radikálisan más volt, mint az akkor uralkodó Vans Old Skool orr, hogy néhány bénább kereskedő be sem rendelte ( egy biztosan, khmm) Instant siker lett. Mire észrevettük, hogy megjött minden más üzletbe, már sold out is lett a széria.Mire utolértük magunkat, a sziluett elfogadottá vált általánosan is.
A magasra húzott orr tényleg akaratlagos volt, Kyle Walker valószínűleg utálja, ha a fűzőjét megeszi a deszka. Az egy darabból készült orr-rész mindössze egy dekor varrást kapott, azt is magasan.
Alatta természetesen a Vans klasszikus DURACAP szerkezet rejtőzik, így ha a bőr már elkopik, akkor sem a lábad jön, hanem egy vékony, de klasszul ellenálló GUMIRÉTEG.Az orr már nem az Old Skool-fajta vékony és kegyetlen, de nem is az, amiben elveszted a kapcsolatot a való világgal.
A nyelv közepén egy dombornyomott bőr címkét használ a Vans Kyle Walker nevével. Klassz és igényes kiegészítő és kb ez az az elem, ami mindig változik – szín a színen vagy kontrasztos, fekete vagy fehér – esetleg fényvisszaverős – általában a klasszikus VANS JAZZY oldalcsíkkal egyezően.Az orr rész annyira hátra lett húzva, hogy egy minimális oldalpanel került már csak mögé, ami legtöbbször TEXTIL (szellőzőpanel), vagy időnként BŐR (őszi-téli kivitelek)
A talpbetét a híres Vans POP CUSH talpbetét.
A talp az a WAFFLECUP hibrid talp, amit (emlékeink szerint) először a GILBERT CROCKETT pro modellen próbáltak ki, de Kyle Walker cipőjére teljesen átdolgozták.
Működhetett a dolog, mert a SOKKAL később debütált BMX OLD SKOOL modellekre már ezt a talpat módosították.Mi is a az a WAFFLECUP?

WAFFLE: a Vans ikonikus, brutálisan ragadós, jól blokkoló és tartós vulkanizált cipőkön használatos talpa. Előnyei mellett azonban elég sérülékeny talptípus.
CUP: Cupsole, amit egybe öntenek. Előnye csak a tartóssága, a deszkás használathoz egyébként erősen véleményes csökkent BOARD CONTROLJA miatt.De ha a waffle talpat ráragasztjuk egy CUP talpra, akkor a WAFFLE talpszerkezet akhillesz pontját kiírtuk a sztoriból. nincs vulkanizálás – nem dől szét.

A cipő sarkában nem műanyag sarokvédőt találsz, ami véd is, könnyű is, de törik – itt egy rugalmasabb anyagot rejtettek a párnázás alá.
Régebbi tervezés, így a nyelvet két vastag gumipánt fogja. Azóta a Vans ezt mindenhol lecserélte egy dögös és látványos LYCRA/NEOPRENE (?) anyagra (fürdőruha vagy szörf ruha- szerű anyag)De panaszunk a gumipánttal MÉG NEM VOLT.Összegzésként elmondhatjuk, hogy egy egyedi sziluett, ami egyszerű, de furfangos megoldásokkal belopja magát a szívedbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: Termék mustra