Termékek Menü

Gördeszkás Majális 2018

Rarity


A minden évben megrendezett STÉG Gördeszkás Majális idén sem maradhat el!
Április 30.-án egy King of The Line versennyel indítunk, ahova várunk mindenkit szeretettel, akár indulóként, akár közönségként. A verseny részleteiről az eventben fogunk beszámolni, amit folyamatosan frissítünk.A május elseje külön fogalom - deszkás körökben legalábbis egy különösen izgalmas nap. Immár hosszú évek óta ezen a napon Veszprémből Almádiba gurulunk.
Lehetsz vérbeli longboarder vagy éppen csak hobbi deszkás – köztünk a helyed. Az út igen kellemes - nem meredek, de nem is unalmas.

A város széléről indulunk, általában kellemes bakonyi hátszéllel. A bicikliúton megyünk végig, az első szakaszon szinte „síkban” ultraminimál leejtéssel, hosszan és egyenesen. Nevezhetnénk unalmasnak, de ha kezdő deszkás vagy, ez igazán klassz bemelegítő szakasz, enyhe chillout felhanggal a haladóknak és a profiknak.


Első pihenőnk Szentkirályszabadján a kocsmában lesz. Igazi retro helyen, eredeti kutyaugatós és kóbormacskás hangulattal, kisüveges üdítővel és ropival. Némi szusszanás után átgurulunk a falun, ki a szántóföldek ölelő csendjébe. A lágy domborulatok okoznak némi izgalmat gurulás-technikailag, de egyáltalán nem para kezdőknek sem. Az erdőhöz érve egy kicsit izgalmasabb a környezet, a sok zöld kifejezetten jó hatással van a lelkünkre – is.

Itt a semmi közepén tartjuk második pihenőnket, hogy ne csak a tüdőnk legyen fullosan tele friss Balaton-felvidéki levegővel, de a folyadékot is pótoljuk a Zöldben. Itt már azért érezni fogod a longboard lényegét. Te, a deszkád és az út. Már érzed a lábadban, az agyadban és a lelkedben is. Mind ezt érezzük. Gurulni akarunk, és ennyi. Semmi mást.

 


Indulunk is tovább, mert egy igazán izgalmas dolog még vár ránk. Almádiba érve a Kisberényi út tetején minden évben megállunk egy kis Slide jam-re. Itt van egy szakasz, ami elég hosszan elég meredek ahhoz, hogy kiengedjük magunkból az állatot.  Ezt nem is részletezem, mert felesleges. Aki érzi a slide-olást, próbálja ki. Ennyi. FONTOS! A lejtőnél van egy kereszteződés, ott mindig álljon valaki, aki csekkolja a bejövő forgalmat, nehogy valami para legyen! 

A cél a Wesselényi strand. A sunshine, és a real chillout. A lángos a fagyi és társai. Mögötted az út, előtted a tó, benned a szabadság hihetetlen érzése. Élni jó - de érezni, hogy élsz még jobb. A város dübörgésétől a suttogó tópartig gurulni kihagyhatatlan élmény.

Tarts velünk! 2018.05.01! Event itt...
Tartalomhoz tartozó címkék: hír