Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Az 5 legjobb kabát télre

Mit kell tudnia egy kabátnak 2021-ben?

Aki régóta követ bennünket, emlékezhet a „Sherpás” korszakra. amikor először megjelent a hazai piacon olyan kabát kollekció, ahol nem kellett komolyabb kompromisszumot kötni az ár- minőség –(menőség) - vízállóság és hőtartás mátrixban. Sokan kérdezitek ma is, elmondjuk: a piacra betört a két NAGY sport és szabadidős cég, a kicsi boltok bezártak és a rendelési mennyiség kb 2007-re olyan mértékben esett vissza, ahol már nem lehet tartani a minimumok megrendelését. Sokat veszített az ország ennek a (hazai) márkának az elvesztésével, de sokat tanultunk és amit megtudtunk, azt folyamatosan toltuk a friss beszállítóknak:

1. El kellett fogadnia minden mai kabátgyártó cégnek, hogy a vízálló kabát már nem egy luxus kérés, amit 150000 Ft felett kell csak tudnia egy kabátnak. Ez már jár - alapáron.

2. Rá kellett jönnünk, hogy a mm csata – azaz egy adott alapanyag hány milliméteres vízoszlopot képes megtartani egy csőben átcseppenés nélkül – tehát a csata felesleges. Jöttek a 4-6-8-10000 majd a 15000 mm-es vízállóságú kabátok és aztán egy emberként jöttünk rá mi és ti is, hogy akkor végül is mi kb. 100-200 métereket sétálunk esőben, ami leginkább szemerkél és ha vízszintesen ömlik, akkor úgysem az utcai kabátot akarod hordani?!

3. Vége lett a SÍKABÁT – ZAKÓ – STB kombónak. Amikor utcai viseletben vagy, utcai kabátot akarsz. Hegymászó- Túra- Sí- Snowboard kabátot az adott területre hordasz. (így lesz ez a ma mindent taroló SUV autókkal is. Nő a buborék, aztán egyszer hülyén nézünk egymásra: Mit gondoltunk??)

4. A kabátok vékonyabbak lettek. Rétegesen öltözünk és a szélálló bélések a hőveszteség nagy részét megoldják.

5. Rengeteg kevertszálas vagy egyenesen teljesen műszálas pulóverünk lett, mert egy szellőző kabát alatt a pamut pulóver egy pára- csapda lesz ami megtartja a nedvességet.

6. A hosszabb parka fazonok helyett mostanra a legtöbben a rövid, dzseki fazont keresik.

A fentiek szerint válogattunk le mai kínálatunkból néhány kabátot és KÉT mellényt bónuszban. Mi őket ajánljuk. Más gyártóktól más és más logika alapján érkeznek, de mindegyiknek megvan az oka!

1. IRIEDAILY STEADY JACKET
A Steady egy szabásában és anyagában is igazán old school darab. Minimál kortalan dizájnnal, visszafogott megjelenéssel egy remekül eltalált modell. A kabát külseje erős, nagyon sűrűn szőtt 100% pamut-vászon anyag, ami remek lélegzőképességű és szövésének köszönhetően 2000mm-ig vízálló is. A kabát belseje egy meleg, nagyon finom, 100% poliészter szőrmés anyag, ami remekül megtartja a meleget, és mivel a kabát vastagsága is abszolút kezelhető marad, remekül aláöltözhető. Az Iriedaily cég büszke arra, hogy a gyártás során kizárólag növényi eredetű anyagokat használnak >>>> ruháik nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat.2. ELEMENT LENOX 3 in 1 PARKA
Az Elementtől már megszokhattuk, hogy ruhái a legmagasabb minőségben kerülnek ki, és a legapróbb részletekig átgondoltak. Ilyen a Lenox kabát is, ami az utolsó öltésig prémium darab. Ez a modell egy speciális, több kabátként is használható darab.
A belseje kivehető, és egy teljes értékű, zónás dzsekiként használható.
A külső rész egy nagyon jó, eső/széldzsekiként is funkciónáló darab, a kettő együtt pedig egy nagyon jó télikabát, ami erősen ellenáll a csapadéknak és a hidegnek, jól lehet aláöltözni, és rendkívül jó lélegzőtulajdonsággal bír. Na honnan is vették át ezeket a dolgokat?
Igen, a kétezres évek TÚRA kabátjai tobzódtak a 2-3-4 az egyben dizájnoktól. Voltak hátulütői, de utcai kabátnál ez kevésbé jelentkezik. A Lenox zsebekkel elég jól el van látva. A kétoldali kombó zsebek patentos, fedeles zsebekből és mikroszálas anyaggal bélelt vágott zsebekből állnak. A mellén egy fedeles patentos és egy zipzáros vágott zseb kaptt helyet.
A zónás dzseki két kétoldali oldalzsebbel rendelkezik, amik szintén megkapták a mikroszálas bélést.
Ez a bélés nemcsak jól melegíti a kezeid, de óvja a kiegészítőid, legyen szó kijelzőről, szemüveglencséről.
3. VOLCOM HERNAN 5K JACKET
A Hernan egy minden évben, kisebb-nagyobb változtatásokkal visszatérő modellje a Volcom-nak. A kabát minden évben kap egy kis ráncfelvarrást, egy kis javítgatsát, de az alap elképzelés mindig ugyanaz marad. Ez egy olyan modell, ami strapabíró, nagyon erős, csapadéknak különösen jól ellenálló, jó hőtartó béléssel rendelkező, egyszerű, letisztult dizájnt követő kabát, ami egyaránt jó szolgálatot tesz a mindennapokban és kirándulásokon is. A külső anyag egy teflon kezelést kapott 5000mm-es szintetikus szövet, a bélése vastag, zónázott (ott van több bélés, ahol kevesebb hőt ad le a tested), kapucnija bélelt, hárompaneles, összehúzható. Egy örök klasszikus, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, ez évekig tart.


4. IRIEDAILY NILAS GSE kabát
A Nilas GSE egy szabásában és anyagában is igazán old school darab. Minimál kortalan dizájnnal, visszafogott megjelenéssel egy remekül eltalált modell. A kabát felülete erős, nagyon sűrűn szőtt 60% pamut 40% poliészter anyag, ami remek lélegzőképességű és szövésének köszönhetően 10000mm-ig vízálló is. Utcai kabátnál ez azért nem semmi, igaz?
A kabát belseje egy meleg, nagyon finom, 100% poliészter anyag, ami remekül megtartja a meleget, és mivel a kabát vastagsága is abszolút kezelhető marad – sőt, vékonynak érződik, remekül aláöltözhető. Az Iriedaily cég büszke arra, hogy a gyártás során kizárólag növényi eredetű anyagokat használnak. A ruháik nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat.
5. DICKIES FORT LEE KABÁT
A Dickies Fort Lee egy modernebb szabású dzseki. Anyaga erős, sűrű szövésű, nagyon jó vízlepergető, 1000mm-ig vízálló poliészter vászon, belseje zónás bélésű, flannel borítású, ami nagyon kényelmes és meleg viseletet ad. A Fort Lee vízálló zipzárral készül, ennek megfelelően oldalzsebei is vízálló zipzárral zárhatók.
A kabát elején egy Dickies minilogó felvarró van. Na ők gondolták úgy, hogy egy kabát legyen erős, strapabíró, de felesleges az 5-10000 mm vízállóság.
VÉGEZETÜL még bemutatunk két mellényt, ami semmi különöset nem tud, de ott melegít, ahol a legjobban kell a védelem és mindegyik a maga kategóriájában KÚÚÚÚL!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír