Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

A Vans Old Skool PRO

Jassek BalázsVans Old Skool PRO

Egy régi ismerős feltuningolva
Ki ne ismerné ma a Vans 1977-ben megjelent modelljét, mely elsőként kaphatta meg a JAZZ-STRIPE-nek keresztelt oldalcsíkot?
Igen, mára már mindenki ismeri az Old Skool-t és legtöbbünknek van is, vagy már volt. Egy, kettő, három...mert megunhatatlan.

Előző cikkünkben, a SK8-HI PRO elemzésekor megígértük ezt a cikket is, az Old Skool PRO verziójának bemutatását.

A modell az eredeti Vans Old Skool egyenesági leszármazottja.

A Vans Riderek közötti hatalmas Old Skool siker miatt jött létre. Egy komoly rider egy alap Old Skool modellt néhány perc alatt “leír”, ezért az eredeti modellhez komolyan hozzá kellett nyúlni.

Elsőként a modell komfortját emelték meg, ugyanis a kényelmes és csak pro modellekben alkalmazott ULTRACUSH HD PRO talpbetétet kapta meg.Ezzel némileg magasabban állsz, ami sokaknak fura, de cserébe olyan extra komfortot érzel a mindennapokban és olyan csillapítást nagy landolásoknál (gördeszka, BMX), ami mindenért kárpótol.
Ehhez egy kicsit kellett igazítani a cipőn. A bélés a merev műbőr helyett a pro és felső kategóriás Vanseken megszokott frottír anyagra váltott.

A nyelv is megkapta ezt a bélést, amit akkor tudsz meg, ha a deszka a lábadon landol egy rontott trükk után - segít tompítani.
A nyelv belső felén egy piros szövött cimke árulja el, hogy nem a "fapados társasággal utazunk" és a cipő oldalára, a legendás Vans hullám alá is került egy diszkrét utalás.

A legfelső fűzőlyuk alumínium borítást és védemet és egy kicsi PRO feliratot kapott. Szükségtelen és nagyon dögös feature.

Sokkal fontosabb Vans Old Skool PRO különlegesség a DURACAP.
A normál humi az Old Skool oldalán alacsonyabb, ami segít a szemnek, de a gördeszkázás és minden cipőgyilkos tevékenység ellensége.
A külső gumi csíkot az oldal sávig felhúzták és vastagabb alapanyagból készül - amitől a talp nehezebb - lenne, ha nem kapott volna habosított középtalpat súlycsökkentés gyanánt.
Az orr-részen a gumírozás erősített és a bőr alá is kerültA bőr orr-rész alatt egy vékony gumi réteget találunk a kritikus területeknél, ami akkor tűnik csak fel, ha valamilyen okból (grip tape, ollie, flip trükkök) a külső bőrréteg elfogy. Ekkor belép a gumi és megmenti a napot!

Mivel az amerikai PRO-k nagyon ragaszkodnak pár éve a fekete-fehér cipőkhöz (Kyle Walker erősíti a szabályt a Vansnél pink, lila és barna cipőivel), ezért mi is a fekete-fehér verziót mutattuk be és illesztettük kínálatunkba, de hamarosan a színes verziók is elérhetők lesznek a steg.hu oldalon, vagy a veszprémi STÉGBEN!
 Az Old Skool Pro-kat itt tudod csekkolni!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír