Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

A VANS legújabb lépése a ZÖLDEBB irányba!Új minősítési kategóriát hozott be a tavalyi évben a Vans. Termékeinek egyes darabjai megkapták a VR3 minősítést, ami röviden annyit jelent, hogy átláthatóvá tették MI, HOL ÉS MIBŐL készül.
Ha ilyen terméket választasz akkor tudhatod, hogy a termék LEGALÁBB 30%-a felelős sforrásból származik, megújuló és/vagy újrahasznosított anyagokból készül.A nagy változás és a cég legkiemelkedőbb 2023-as fókuszának előzménye, hogy a VANS 2021 áprilisában egy sor olyan globális intézkedést tett, amelyeknek célja egy:
A Vanset olyan irányba vinni, ahol a termékek egy újrahasznosítási körforgásba kerülnek bele ,megnő az újrahasznosított anyagok felhasználása és a hulladékképzés.
A Vans kifejezte, hogy nem kíván több szemetet termelni. Beismerte, hogy az idő eljött és senki sem halaszthatja tovább az elmozdulást fenntarthatóság irányába. Ehhez olyan rendszereket vezet be, mely eleve számol a szeméttel is.
Célja, hogy 2030-ra maximálisan teljesítse a fenntarthatósági kötelezettvállalást. Erre az időpontra a VANS legfontosabb alapanyagainak 100%-a felelősségteljes forrásból kell, hgy származzon, megújuló vagy újrahasznosított lesz a pamut, a gumi, a bőr és a poliészter is.Ehhez a Vans egy globális fenntarthatósági központot is indított, ahol a fogyasztók figyelemmel kísérhetik majd az átalakulást és többletinformációkhoz juthatnak a fenntarthatóságról és az új típusú cirkulációról. A második ilyen modell érkezett meg hozzánk a VANS új SNEAKER vonalával.
Ez az ULTRARANGE VR3 dark denim színben, mellyel nem kisebb célja van a Vansnek, mint megerősíteni lábát a SNEAKER piacon, de azzal a kiegészítéssel, hogy a pehely könnyű, hihetetlen kényelmet nyújtó cipő még VR3-as besorolású, tehát SOKKAL ZÖLDEBB. Az első ilyen modell Lizzie Armanto pro cipője volt, melyről a közelmúltban írtunk.
Lizzie nagy rajongója és éltetője a mozgalomnak, így lényegében a Vans nagykövetének láthatjuk.De vissza a cipőhöz:
Felsőrésze kevertszálas textil, a fontos helyeken elasztikus alapanyagból. Rendkívüli szellőzése miatt elsősorban tavaszi-nyári cipő. Részben parafa és újrahasznosított alapanyagú talpbetétje a VR3 technológiát jelzi. A középtalp 50%-ban készül BIO alapanyagból.
A Talpbetéten látható az ECO CUSH embléma, mely az új talpbetét család sajátja és az O betű tartalmazza is a kicsi kockás stilizált Földgömböt, mely szintén a VR3 technológiát jelzi.
A talp a VANS eddigi könnyített talpú cipőinek sikerreceptjét követi: egy ultra könnyű habosított alapanyag egy darabból öntve, mely nagyon könnyű lenne, de nagyon csúszós, így a VANS legendás alapanyagából tettek rá egy tapadós, jól barázdált alsó talpat, ami tutira megfog az egyenetlen talajon is és még a városban sem tűnik valami hegymászó cipőnek.
Szabadidő cipőhöz méltón a hátsó részen egy felhúzó pántot is találunk, melybe a dizájnon kívül most kivételesen az ujjad is belefér, így már funkcionalitása is van.Ezt a cipőt sokan fogják mezítláb hordani, ezért is fontos tényezők a bele épített anyagok és a parafa talpbetét felület, valamint a belső sarok rögzítés, mely nem kemény, de érezhető és védi a cipőt az idő előtti elkopástól.
A cipő ára a normál sneaker piacon szinte komolytalan, nálunk a magas kategóriában indul.
40 fölötti méreteket hoztunk ebből a színállásból, a cipő jövője pedig Tőletek függ.
Ha Nektek tetszik, mi nagyon támogatjuk!Tartalomhoz tartozó címkék: Termék mustra