Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

Vans Kevin Peraza Old Skool Pro BMX

1979 óta a Vans az elsők között kezdte el támogatni a BMX fejlődését események szervezésével, sportolók támogatásával és BMX-specifikus cipők létrehozásával.

40 év telt el azóta és a Vans továbbviszi a BMX örökséget – idén Kevin Peraza pro modelljével.

Kevin a Vans BMX (@vansbmx) csapat tagja, és ez a teljesen új cipő, mely jelenleg az egyetlen BMX SPECIFIKUS kialakítású, az ő bevonásával készült.

A modell teljesen új talpat kapott, ami Wafflecup BMX névre hallgat. Ez a talpösszeállítás a cupsole talpszerkezet nyújtotta legkomolyabb tartást adja anélkül, hogy a Waffle talpszerkezet által biztosított kiváló pedal feel egy kicsit is módosulna. Külön figyelmet szenteltek a tervezéskor a grip-nek, azaz a talp tapadásának (pedálon és azon kívül is), a talp csavarodásának és ellenállóságának, mindezt megtoldva egy jó adag extra támasztékkal talp közepében.

A talpszerkezet tudományos-fantasztikus fejlesztéseket kapott annak érdekében, hogy ellenálló és BMX-ezésre alkalmas legyen. Erős vászon oldalpaneleket, instagram oldalunkon már méltatott gumi erősítést kapott a belső oldalon, ami a pedál koptató hatását és a vázpörgetések után a bicaj elkapásakor keletkező ütéseket csökkenti.

Duracap néven ismert a gumírozott aládogozás az orr-részen, amit a gördeszkás modellekhez hasonlóan itt is használtak a tervezők. Az orr és a hátsó negyed vastag hasított bőrből készült és az új talpat a ragasztás mellett hátul, a kritikus helyen, erős varrással láttak el, melyet a talp alatt meg is találunk. Így a talp ezen része különösen strapabíró.

A vékony, gyengén párnázott nyelven KEVIN PERAZA neve jelenik meg klasszikus gót betűkkel, oldalt a tipikus PRO cimkét kapta a cipő éppen ott, ahol azt az Old Skool PRO testvér modelleknél megszoktuk.

Kevin egy igazi mindenevő, ha BMX-ről van szó. X-Games DIRT és PARK aranyéremmel igazi street, dirt és park alapokkal rendelkezik, ezért a cipő talpán nyoma sincs annak a merevségnek, amit anno a BMX modelleknél megfigyelhettünk. Ez a cipő bármilyen helyzetben és terepen használható.

Az oldalpanel fekete és törtfehér kockás. A Vans idén úgy hirdeti magát: The Checkered Brand – nem véletlenül: a kései hetvenes években a nagy BMX-forradalom idején kezdték el a bicajosok, deszkások és haverjaik új Vans cipőiket kockásra firkálni.

Sosem tudjuk meg, hogy ezt inkább az akkori BMX-láz és a BMX-crossban olyan jellegzetes rajtzászló, vagy a deszkások POOL mániája ihlette – hiszen ebben az időben futott fel annyira a deszkázás, hogy Tony Hawk és a többiek kis sportgépeken repülve nézték ki, hol találnak újabb üresen hagyott medencéket, ahova beszöknek és a medencét kitakarítva egy-egy felejthetetlen délutánt töltenek egy megfelelő idegen medencéjében gördeszkázva és forgatva – és bizony ezeknek a medencéknek a pereme általában kockás volt.

A lényeg, hogy az akkori Vans-cipők még nem fehérített textilből készültek, hanem nyers vászonból, ami sárgás. Így az akkori első „custom” Vans-ek, amit a Van Doren fivérek pepitára festettek gyárilag, még fekete-nyers színűek voltak – csakúgy, mint ez a PRO modell 40 évvel később.

A cipő erős, stílusos és egyben van. Nagyon egyben. Az ára 23990.- lett, ami egy drága Old Skool lenne és egy nagyon olcsó PRO BMX cipő, ami jelenleg egyedi, kategóriateremtő, vagy inkább hagyományőrző.

Ha elkezdted használni a cipőt -  küldd el nekünk véleményedet! Nagyon izgatottan várjuk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír