Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására.
Termékek Menü

A fóti pálya tényleg szar?Ha nem is teljes Veszprém, de a mára nagyra duzzadt veszprémi krúból 9 deszkás szerette volna kipróbálni a nemrég elkészült fóti pályát, melyről azt hallottuk a nyitás napján, hogy azonnal megosztotta a deszkás társadalmat.Mi tapasztalatok híján egyébként semmilyen szinten nem egyik vagy másik oldalra állni jöttünk! Azt szerettük volna tudni, hogy a saját preferenciáink mik lennének, ha egy szép napon SAJÁT PÁLYÁNK lehetne. (Ami egyébként a horizonton lebeg!)Ahogy a helyszínre értünk, az első benyomás az, hogy milyen csodás környezetbe álmodták a pályát.
Utána rájött mindenki, hogy mi vidékiek mennyire nem tudunk íveken deszkázni (merthogy általában erre nincs lehetőségünk és persze tisztelet a kivételnek!)Az egyik oldal látásmódját azonnal megkaptuk a helyszínen posztoló nagy múltú és ismert deszkásoktól.
A pálya lejt. Érthetetlen, hogy miért arra, amerre az ember egyébként is indítóról érkezik és a piramisra már fékezni kell. A piramis kicsi. A pálya tele van ívekkel, de hol vannak azok a street elemek, amiken egy kezdő kissrác kigyúrja azokat az elemeket, amiket aztán átvisz a nagyon szép kivitelezett, de nehezen megközelíthető elemekre? A lejtés a vízelfolyás miatt kell? Oké. de miért van a pálya legmélyebb pontja a vízlefolyón TÚL?
A mi kezdeti észrevételeink után a csapattagok néhány véleményt fogalmaztak meg, melyeket olvassátok átírás vagy torzítás nélkül:Ákos:
1. Egyes copingok eleinte kifejezetten kicsinek tűntek, de aztán megszoktam. Azért lehetnének nagyobbak.
2. A vulkán elem a ferde tetejével nagyon kreatív elem, de kihasználni nem tudjuk, így a veszprémi pályára nem szeretnék ilyet. Egyszerűen felesleges helyfoglaló elem.
3. A hubba box nagyon fain! DE vasalni kell, szögvassal. Nem okés, hogy csak a szélén van fémlemez. A betonnak sem jó és nem is csúszik jól.
4. A pool (bowl) nagyon nagy nekünk. három ember ment bele és ők is csak köröztek benne.
5. A pályán elhelyezett ivókút létszükséglet. kikaptuk a 37 fokos napot és szó szerint életet mentett.
6. Árnyékolt pihenő a pálya szélén? Életmentő ötlet!
7. Döntött korlát (pink korlát WONDERS dekorral) helyett jobb lenne egy flat korlát. Kezdőknek jó lehetőség, haladóknak is örök élvezet.András:
1. A POOL (Bowl) túl nagy helyet foglal el egy ekkora pályán és bazi mély, ha nem vagy gyakorlott
2. Mini félcsővel kiváltani jó átvezetés lehet, amivel aztán felkészül az ember egy teljes méretű poolra.
3. A vulkán rész és a két oldalán található WALLRIDE fal fölösleges, jobb lenne egy üres tér, ahol van hely flatezni. egy talaj padka esetleg az egyik oldalra.
4. A talaj korlát nagyon jó magasságra és hosszra is.
5. A döntött és az egyenes Hubba nagyon jó
6. Funbox méretre jó, DE csak egy irányból lehetett használni és a tetejére slappy helyett kisebb padka vagy cső kellett volna.
7. Egy vidéki számára ez NEM EGY street/pool pálya százalékosan elosztva, hanem egy naaaaagy pool néhány street elemmel dekorálva.
8. Megtudtuk, hogy a mindenhatónak vélt FLOW pálya sem az: Amíg egy ember bent kavar, addig 20 kintről nézi, mert az útvonal nem kiszámítható, így könnyen keresztezitek egymás vonalait. Etekintetben a régi jó skateplaza-s „szpotok összekötve sima felületekkel” recept sokkal jobb!Marcell:
1. maga a pálya nagyon fun volt, én tok jól ereztem magam, de mindennapi használatra kb. alkalmatlan.
2. a flat korlaton kívül nincs semmi, ahol normálisan be lehetne gyakorolni street trükköket. Fontos leszögezni, hogy nekünk egy olyan pálya kell, amin tudunk trükköket tanulni, mert Veszprémben nincs minden sarkon olyan ledge, ahol ha akarok megtanulok nosegrindolni pl. Sőt szerintem sehol sincs normális street ledge.
3. Úgyhogy egy boxra, egy korlatra meg egy manny padre feltétlenük szükség van! Vas keresztcopinggal vagy nem tudom hogy hívjak. Értitek úgyis. Fontos, hogy elkülönítve, hogy ha én 3 héten át tanulok nosegrindolni SE zavarjak senkit.
4. Szerintem egy pool még mindig jól jönne, ha valaki olyan irányba akar elmenni.
5. tök jól elvoltam Fóton, szerintem nagyon jó pálya lett, de ennek köze nincsen egy street parkhoz. Nekünk pedig arra van szükségünk, (én mondjuk még a flow pálya ötletét is elengedném), csak hadd gyakoroljam ki, amit akarok aztán hadd vigyem streetre.Tehát egyértelmű, hogy a pályatesztelésnek van értelme. Már tudjuk, hogy amiről eddig azt hittük street pálya, az nekünk nem street, amit mi szeretnénk az egy street pálya szexi domborulatok nélkül, de néhány fain fordítóval és majd külön egy normális pool. Ettől függetlenül Fót egy jó pálya, ha úgy tekintünk rá, hogy egy deszkás azon deszkázik, ami van és bárhova teszik, azt megpróbálja használni és kihasználni. Mi nem ilyet akarunk, de a saját pályáról kiruccanni egy ilyen pályára ajándék lesz.
A pályaépítést nem kell szintetizálni azonos ívű street parkokra, de a másik oldalra sem eshetünk át, nem épülhet mindenhova olyan flow pálya, mint a többi.
Ezek után izgatottan várjuk a győri megnyitót, ahonnan már kiszivárogtak képek és NAGYON IZGALMASNAK tűnik a cucc!
De mennyire izgalmas már az, hogy ilyenekről beszélgetünk a sok kammer lego pálya helyett?

Tartalomhoz tartozó címkék: Események Túrák